Chakir el Homrani: ‘Hem de contrarestar els moviments contraris a la independència’

Chakir el Homrani, diputat de Junts pel Sí, visita el mercat

D'esquerra a dreta, Montse Ribera, Mireia Ingla i Jordi Sánchez
Pilar Abián
El diputat Chakir el Homrani, repartit propaganda electoral al mercat

Chakir el Homrani, diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, ha fet aquest migdia campanya electoral a Montcada i Reixac amb un passeig pel mercat ambulant de la zona centre acompanyat per simpatitzants i dos dels regidors d'ERC al govern municipal, Jordi Sánchez i Montse Ribera. El Homrani ha animat la ciutadania a participar en les eleccions generals del 20 de desembre amb el propòsit, segons les seves paraules, "de no deixar espai a la gent contrària al procés d'independència" i ha recordat la importància d'uns comicis que han de servir per "visualitzar clarament que el procés engegat a Catalunya va de debò i acabarà culminant en una república que millori la vida de la gent". Segons Chakir el Homrani, les últimes enquestes, que donen majoria de vots a PP, PSOE i Ciutadans, demostren que el canvi a l'Estat espanyol no és viable i ha recordat "als amics republicans d'Espanya" que l'única manera de fer real aquest canvi és mitjançant una republica catalana. Sobre la no reedició de la coalició de Junts pel Sí per a les eleccions del Congrés, el diputat del Parlament considera que "anar per separat ens ha permès apropar-nos als nostres àmbits ideològics" i ha reafirmat que "el paper de l'esquerra independendista que representa Esquerra ha de tenir el major suport possible per tenir una societat més justa".

Per la seva banda, el regidor Jordi Sánchez ha agraït la visita del Chakir el Homrani i s'ha mostrat optimista amb els resultats que es poden produir diumenge al municipi, on Junts Pel Sí va ser la força més votada a les eleccions del 27S: "És important que es repeteixi la històrica participació dels últims comicis i volem revalidar aquest èxit perquè Montcada mantigui un paper protagonista en el procés". Respecte a la creació d'una futura republicana catalana, Sánchez creu que no es tracta només d'un canvi de bandera: "Estem parlant d'eines i mitjans per construir un Estat amb valors d'igualtat d'oportunitats i jústicia social i això s'ha de fer independentment de l'identidad de cada ciutadà, dels seus origens o de l'idioma que parli".  

D'altra banda, la número 2 al Senat per Esquerra Republicana, Mireia Ingla, defensa la presència del seu partit tant a la cambra alta com al Congrés per evitar que el lloc l’ocupin els partits que neguen la majoria independentista que hi ha al Parlament de Catalunya. Ingla, que ahir va fer campanya a Montcada acompanyada dels regidors Jordi Sánchez i Montse Ribera, a la llibreria Cabraboc, va deixar clar, malgrat presentar-se com a candidata, considera que actualment el Senat no servei per a res. “L’Estat no s’ha cregut mai la diversitat territorial que, en teoria, representa aquesta cambra que només serveix per garantir una jubilació daurada a polítics que no es volen retirar”, va dir.

La representant d’ERC va afegir que encara és necessari tenir presència als òrgans de govern estatals perquè en el camí cap a la independència, caldrà seure i parlar de tu a tu amb Madrid. Ingla també va asegurar que Junts pel Sí i la CUP es posaran d’acord per iniciar el nou mandat al Parlament i que, en breu, es posarà en marxa el procés participatiu per redactar la Constitució de la nova República Catalana. Per sumar més adhesions al procés sobiranista, la candidata al Senat per ERC va recordar que l’Estat propi és l’únic camí per atendre l’emergència social que hi ha a Catalunya: “El Parlament va aprovar per unanimitat una llei contra la pobresa energètica que el PP va impugnar davant del Tribunal Constitucional, aquest és un clar exemple de per què necessitem la independència”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari