Cinc regidors tindran dedicació exclusiva i la resta d’edils del govern, mitja jornada

L’oposició considera que les retribucions estan per damunt de la realitat de Montcada

Cinc regidors del Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, inclòs l’alcalde, tindran dedicació exclusiva i la resta d’edils que formen part del govern municipal disposaran de mitja dedicació. Les retribucions als regidors i als grups municipals van centrar el debat del Ple extraordinari que va tenir lloc ahir, la primera sessió després del Ple d’investidura del 16 de juny. Els portaveus dels grups que formen el govern, PSC i CiU, asseguren que les retribucions als regidors s’han fet en base a les recomanacions de les dues associacions municipalistes de Catalunya i que es corresponen amb el que fixen aquestes entitats per a un municipi com Montcada i Reixac. Per contra, l’oposició considera que les retribucions dels regidors estan per damunt de la realitat socioeconòmica de Montcada, tot i que també valoren positivament que en aquest mandat es doti de més recursos als grups de l’oposició.

La proposta de retribucions als regidors es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i en contra d’Esquerra i d’ICV-EUiA. El Partit Popular va emetre un vot diferenciat, es va abstenir en les designacions als edils amb dedicació exclusiva i va votar a favor de les aportacions a la resta de regidors i als grups de l’oposició. El govern afirma que ara estalvia al voltant de 3.000 euros mensuals en relació a les despeses de l’anterior mandat, que les dedicacions exclusives han augmentat en un 3% i que les parcials, en alguns casos, s’han congelat. PSC i CiU van manifestar al Ple que es vol donar més recursos econòmics i tècnics a l’oposició perquè puguin fer la seva tasca amb qualitat.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha manifestat que un compromís del nou govern és “col·laborar més amb els grups de l’oposició i poder prendre decisions en temes de ciutat”. De fet, un dels objectius del govern era crear la figura del cap de l’oposició, que finalment no es contemplarà perquè la resta de grups municipals no hi estaven d’acord. L’edil també diu que el model d’assignacions presentat pel govern al Ple respon a les necessitats del municipi.

El portaveu del grup municipal del PSC, Jordi Climent, va explicar ahir que les assignacions “es basen en les indicacions de les associacions de municipis”. Climent considera que l’oposició ha de tenir un major protagonisme durant aquest mandat “perquè és important la seva contribució per millorar el municipi”, ha indicat l’edil socialista. El portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Josep Maria González, va indicar que la proposta no reflecteix realment un estalvi en les arques municipals i espera que “la reducció de despesa es compensi en una baixada de càrrecs de confiança”. González també va dir que a nivell d’atorgacions a l’oposició, “no s’han complert les expectatives”.

En nom de CiU va parlar Joan Maresma –el portaveu del grup en aquest mandat serà el regidor Joan Carles Paredes– qui va insistir en què les retribucions dels regidors “són les que fixen les associacions de municipis” i que hi ha un estalvi de 3.000 euros mensuals. L’edil va avançar que aquests números seran definitius de cara al pressupost de l’exercici 2008. Per la seva banda, el regidor del Partit Popular Teodoro García –la portaveu popular, Eva García, va excusar la seva presència al Ple– va manifestar que el seu grup està d’acord amb els sous dels regidors amb dedicació parcial però troba que “les retribucions als regidors amb dedicació exclusiva són massa elevades”. La portaveu d’Esquerra, Marta Aguilar, va explicar que el seu grup ha fet un estudi comparatiu de diferents municipis del voltant i assegura que “les retribucions aprovades estan per damunt de la mitjana d’altres poblacions”. D’altra banda, Aguilar valora positivament l’augment de recursos a l’oposició perquè “permeten disposar de més temps per fer la nostra feina, tant important com la del govern”.

La sessió d’ahir també va aprovar la designació de representants de la Corporació a organismes col·legiats i als entitats que depenen de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com les funcions i membres de les comissions informatives permanents i de comptes del Consistori. El Ple d’ahir era extraordinari. La primera sessió ordinària tindrà lloc el 19 de juliol. Els plens continuaran celebrant-se durant aquest mandat l’últim dijous de cada mes, a les 19.30h.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari