CIU confirma la seva presència a la manifestació de dijous

El soci de govern de l’Ajuntament responsabilitza a la Generalitat de la decisió de cremar fangs de les depuradores a les cimenteres

Convergència i Unió, que forma part del govern municipal, participarà a la manifestació que convoca demà la Plataforma Antiincineració contra la possibilitat que la cimentera Lafarge utilitzi llots de depuradora com a combustible. En un comunicat que ha fet públic aquest matí en roda de premsa al seu local, CiU vol deixar clar que la decisió de cremar fangs de les depuradores a les cimenteres l’ha pres el govern de la Generalitat, no pas el govern Municipal i, per tant, és el Conseller de Medi ambient, Francesc Baltasar, d’ICV-EuiA, qui ha donar explicacions a la ciutadania.

En el comunicat CiU es ratifica en els acords que va aprovar el ple de l’Ajuntament al desembre de 1999 posicionant-se contra la incineració de residus a les cimenteres i demana explicacions al conseller de Medi Ambient sobre el conveni de col·laboració que va signar amb l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya per incinerar els fangs secs de les depuradores com a font d’energia.

El portaveu de CDC a Montcada i regidor de CiU al govern municipal, Joan Maresma, ha confirmat la participació del seu partit a la manifestació de demà, però ha insistit que la decisió de cremar fangs a les cimenteres no correspon al govern municipal.

Maresma ha demanat que el conseller Francesc Baltasar, d’ICV-EUiA, vingui a Montcada per explicar als ciutadans perquè va signar l’acord amb les cimenteres catalanes i els perjudicis que pot ocasionar la crema de llots de depuradora per la salut de les persones.

A hores d’ara, a més de CiU, els partits que actualment estan a l’oposició a l’Ajuntament han avançant que donaran suport a la convocatòria del col·lectiu. El PSC ha donat carta blanca als seus associats per afegir-se o no a la convocatòria però a nivell municipal, els regidors encara no han decidit si donaran suport a la manifestació. Per la seva banda, la Plataforma ha explica aquest matí a l’IES Montserrat Miró els motius que la porten a estar en contra de la crema de fangs a la cimentera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari