CiU presenta una esmena per incloure el soterrament de la línia de Portbou als comptes

Els nacionalistes han demanat que el pressupost per a la comarca passi de 29 a 35 milions d’euros

Ciuró, de blau, acompanyada de representants de CiU de la comarca, entre ells, el portaveu de Montcada, Joan Maresma (tercer per l'esquerra)
Premsa CiU

El grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha presentat una esmena als pressupostos de l’Estat per tal d’incloure en aquest exercici una partida per la soterrament de la línia de tren de Portbou al seu pas per Montcada i Reixac, donat que Madrid no hi ha destinat res per al projecte. Aquesta mesura forma part d’un recull d’esmenes que els nacionalistes han presentat a la Cambra amb l’objectiu que la inversió al Vallès Occidental aquest 2012 sigui de 35,5 milions, sis euros més del previst. La diputada de CiU a Madrid Lourdes Ciuró va presentar ahir dilluns, 7 de maig, el conjunt d’esmenes en un acte a Sabadell que va comptar amb la presència de representants de CiU de tota la comarca i la nova presidenta de la federació al Vallès Occidental, Núria Colomé.

Pensem que la comarca surt malparada, són uns pressupostos desenfocats a part que negatius perquè les inversions i les transferències baixen en picat”, indica Ciuró, en un comunicat de premsa. Segons la diputada, aquests diners “no ens permeten apostar pel desenvolupament econòmic i la viabilitat de la comarca en tant que generadora d’ocupació i per tant, uns dels motors que ha de ser del nostre país per reactivar l’economia”. Els diferents municipis de la comarca, canalitzats per la diputada sabadellenca, han presentat esmenes per tal de tirar endavant infraestructures viaries i ferroviàries “que permetin donar suport a l’economia productiva, a la recerca i a la investigació”, indica Ciuró. Alguns dels projectes per als quals es demana una partida són la construcció d’un baixador de la línia de tren R8 a Santa Perpètua de Mogoda o l’ampliació del tram de la B-40 que enllaça Viladecavalls amb Olesa de Montserrat.

Deixa un comentari