Clam contra els feminicidis que han causat sis víctimes en una sola jornada

Vetits Vermells reclama recursos a les administracions per atendre les víctimes i coherència a la justícia per lluitar contra les violències masclistes

Vetits Vermells reclama protecció per a les dones i els fills víctimes de maltractaments
Pilar Abián
Vetits Vermells va denunciar la indefensió de les víctimes de violències masclistes
La concentració, tot i convocar-se en poques hores, va aplegar al voltant d'una cinquantena de persones

Dissabte va ser una jornada tràgica a l’estat espanyol pel que fa als feminicidis. Quatre dones i dos menors van ser assassinats en tres crims masclistes que van tenir lloc a Conca, Granada i Màlaga. En repulsa a aquests fets, el moviment feminista va convocar ahir a les 18 h concentracions arreu del territori davant dels ajuntaments de cada població. A Montcada i Reixac la cita la va liderar el col·lectiu Vestits Vermells que, per segon any, promou la campanya contra les violències masclistes al municipi amb la penjada de vestits en record de les dones assassinades així com dels infants víctimes de la violència vicària.

Vestits Vermells exigeix més protecció per a les víctimes, tot assenyalant que el partit judicial de Cerdanyola, del qual depèn Montcada i Reixac, va denegar l’any passat prop del 68% de les peticions d’ordre d’allunyament sol·licitades per dones maltractades

La concentració va aplegar al voltant d’una cinquantena de persones, entre les quals hi havia regidors del govern i de l’oposició. Representants de Vestits Vermells van condemnar els feminicidis i van exigir a les administracions més recursos per atendre les víctimes i a la justícia, que acabi amb la indefensió que pateixen recordant que, tot i que hi ha dones que denuncien maltractaments, no sempre se’ls concedeix la petició d’emetre ordre d’allunyament contra l’agressor. “A Espanya, de cada 10 dones que la demanen només se’n concedeix a set, però al jutjat de Cerdanyola que atén aquest municipi a més de Ripollet, Montcada i Reixac i Badia, de cada 10 casos se’n deneguen set; això és justícia?”, va dir la portaveu del col·lectiu.

Vestits Vermells ha penjat més d’una quarantena de vestits en record de les dones assassinades des d’inici d’any

Aquesta setmana es penjaran vestits a Terra Nostra i Can Cuiàs en record a les dones i els menors assassinats

Després de recordar el nom de les víctimes d’aquest cap de setmana, els assistents a la concentració van fer un minut de silenci. L’acte va cloure anunciant les penjades de vestits vermells previstes aquesta setmana en record de les dones assassinades i en rebuig a les violències masclistes. Avui, a les 19 h, es farà a la seu d’Adimir, a Terra Nostra (Crisantems, sn) i divendres, a les 18 h, al parc del Turó Blau de Can Cuiàs.
D’altra banda, Vestits Vermells participarà en un acte dirigit i orquestrat per la soprano Núria Dardinyà i l’artista visual i plàstica Núria Rossell, diumenge, a les 11:45 h, a la Sala Tarafa de Granollers on hi haurà taquilla inversa amb recaptació destinada a la lluita contra els feminicidis.

Deixa un comentari