Clam dels manifestants contra un sistema ‘injust’

Els participants a l’acció de protesta esperen ser rebuts aquesta tarda per la presidenta del Parlament i els grups polítics

La Marxa l'encapçala una pancarta unitària de la Coordinadora d'Assemblees de Treballadors i Aturats del Vallès
Pilar Abián

Més d’un centenar de persones ha sortit a les 10h des de Can Sant Joan cap a la plaça de Catalunya en Barcelona en l’acció de protesta convocada per les Assemblees de Treballadors i Aturats del Vallès. L’objectiu de la Marxa és fer visible la precarietat que afecta les milers de persones que es troben avui dia a l’atur. Els convocants, que esperen ser rebuts aquesta tarda al Parlament de Catalunya per la presidenta, Núria de Gispert, i pels representants dels grups polítics, reclamen el dret a una feina digna, que s'apliqui la renda mínima garantida per quan els aturats es quedin sense prestació i que cap família no es quedi sense el subministrament dels serveis bàsics per no poder-los pagar. Representants del govern municipal (PSC i CiU) i del grup majoritari en l’oposició (ICV-EUiA) han fet costat als manifestants així com membres diferents entitats de la localitat com la Favmir o la Plataforma Antiincineració, entre d’altres.

 

Demandes. Abans de l’inici de la Marxa la portaveu de l’Assemblea local de Treballadors i Aturats, Rosa Aldave, i membres d’altres col·lectius, com els treballadors de Panrico –en vaga indefinida des de fa quatre mesos- han encoratjat als assistents a mantenir-se units en la lliuta per canviar un sistema que consideren “injust”. “No potser que hi hagi diners per als banquers i no per a la gent que està en atur o en la misèria”, ha dit el portaveu de l’Assemblea de Cerdanyola-Ripollet, Manel Navarro. Els manifestants han aplaudit la iniciativa dels aturats del Baix Llobregat que van començar la Marxa el passat dissabte i han recordat que hi ha altres accions de protesta previstes, com ara la concentració del 22 de març a Madrid. En aquest sentit, s’han fet crides a fer caure l’actual govern i a una vaga general.

La previsió dels organitzadors de la manifestació que ha sortit aquest matí des de Can Sant Joan és concentrar-se amb altres grups al llarg del seu recorregut fins arribar a la plaça de Catalunya cap al migdia on també hi seran els aturats del Baix Llobregat. A les 17.30h s’hi sumaran entitats com la PAH i col·lectius veïnals i socials per anar conjuntament fins al Parlament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari