Comença la diagnosi per elaborar el Pla Local d’Habitatge

El govern vol que en el procés participin tots els agents implicats i la ciutadania, en general

L’Ajuntament ha començat a fer la diagnosi per elaborar el seu primer Pla Local d’Habitatge (PLH), el full de ruta per definir les estratègies i propostes a desenvolupar per assolir el dret a l’habitatge d’una manera digna i assequible, així com per donar resposta a les necessitats detectades al municipi en aquest àmbit. El projecte es farà en el termini aproximat d’un any i es posa en marxa gràcies al suport de la Diputació. Els tècnics municipals comptaran amb experts en arquitectura, sociologia i comunicació per recollir tota la informació necessària per redactar el PLH i dinamitzar el procés participatiu associat a l’elaboració del document.

I és que el consistori vol que la diagnosi es faci comptant tant amb el govern com amb l’oposició així com amb els agents implicats en l’habitatge, com ara el Sindicat de llogateres, la Plataforma dels afectats per la Hipoteca de Montcada (PAH), les entitats veïnals, els agents de la propietat immobilària i totes les persones que tenen relació en el seu dia a dia amb l’àmbit a tractar.

“Ens interessa que la recollida d’informació es faci de forma grupal i no individual perquè això permetrà enriquir el debat i les conclusions”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Jessica Segovia (ECP).

A la Plataforma Montcada Participa hi ha un qüestionari sobre diferents aspectes relacionats amb l’habitatge obert a la ciutadania

La ciutadania en general també pot participar en la fase de diagnosi emplenant un qüestionari sobre diferents aspectes relacionats amb l’habitatge (preus, disponibilitat, accés, problemàtiques associades…) que ja està disponible fins al 27 de febrer a la nova plataforma Montcada Participa i a la pàgina web de l’Ajuntament (www.montcada.cat) sense necessitat de registrar-se prèviament. A mitjans de març s’organitzarà un taller participatiu obert a veïns i entitats i a la tardor, es faran noves sessions per contrastar i avaluar les propostes incloses, així com per elaborar les accions que s’inclouran en el Pla, que hauria d’estar enllestit durant el primer trimestre de 2024.

Problemàtiques latents

El PLH permetrà posar de manifest les principals problemàtiques que afecten el municipi en aquest àmbit, moltes de les quals ja són conegudes per l’Ajuntament.

Necessitem tenir el mapa exacte de les necessitats habitacionals, per poder planificar com les podem afrontar i quina prioritat donem a cadascuna d’elles

Jessica Segovia, regidora d’Habitatge

“Sabem que tenim una situació de vulnerabilitat habitacional molt gran i és precisament en això en el que hem centrat fins ara els nostres esforços, amb la compra de pisos per tempteig i retracte per atendre els casos d’emergència, però no és l’únic que ens preocupa”, comenta la regidora, tot posant el focus en l’existència d’infrahabitatges, la manca de pisos de protecció oficial i d’habitatges per a joves i per a gent gran. “És per això que necessitem tenir el mapa exacte de les necessitats, per poder planificar com les podem afrontar i quina prioritat donem a cadascuna d’elles”, apunta Segovia. En l’elaboració del PLH intervenen de forma transversal les regidories d’Habitatge, Participació Ciutadana i Comunicació.

Deixa un comentari