Comença la instal·lació del primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’estació montcadenca, que serà gratuïta, es trobarà al carrer Tarragona, davant de Montcada Aqua

Un operari, instal·lant l'aparell de càrrega per a vehicles elèctrics davant de l'entrada del complex Montcada Aqua
Premsa Ajuntament

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat les obres d’instal·lació d’una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics al carrer Tarragona, cantonada amb Pla de Matabous, davant de Montcada Aqua. L’actuació s’emmarca en el conveni signat entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’AMB per al desplegament del Programa de Mobilitat Sostenible, que inclou un pla de promoció de l’ús del vehicle elèctric i, entre altres mesures, la col·locació de deu estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics a deu municipis metropolitans.

L’estació montcadenca disposarà d’un punt de recàrrega ràpida tipus multimode, que permetrà realitzar l’operació en aproximadament mitja hora (la recàrrega domèstica dura unes vuit hores), i un punt de recàrrega per a motocicletes elèctriques. Els punts de recàrrega ràpida s’instal·len en llocs de fàcil accés des de vies ràpides de l’àmbit metropolità, per això a Montcada i Reixac s’ha triat una ubicació propera a la C-17, tenint en compte que es preveu que sobretot el facin servir usuaris de pas.

Donat que l’objectiu del programa és fomentar la mobilitat sostenible i contribuir a la millora de la qualitat de l’aire, en aquesta fase incipient de la promoció del vehicle elèctric l’ús de les estacions de recàrrega és gratuït. La inversió econòmica per a la instal·lació i el manteniment d’aquest primer punt va a càrrec de l’AMB. L’Ajuntament de Montcada i Reixac té previst instal·lar-ne dos més, de càrrega semirràpida, a l’avinguda de la Unitat i al carrer Generalitat.

Deixa un comentari