Comença l’arranjament d’un tram del Camí Vell del Bosc d’en Vilaró

L’actuació l’assumeix l’AV de la urbanització i ha rebut el permís de l’Ajuntament de Badalona

Aquest és l'aspecte degradat que presenta el Camí Vell del Bosc d'en Vilaró
AV Bosc d’en Vilaró

L'AV del Bosc d'en Vilaró ha començat les obres d'arranjament d'un tram del Camí Vell, el principal vial d'accés a la urbanització, situada a la serralada de Marina, entre Montcada i Reixac i Badalona. L'actuació que ha estat autoritzada per l'Ajuntament badaloní costa 73.000 euros i l'assumeix l'entitat veïnal.

Segons ha indicat l'AV, la intervenció s'havia d'haver iniciat a principi de maig però s'ha hagut de retardar en dues ocasions a causa del confinament, de manera que la previsió de finalització s'allargarà de mitjan a final de juliol. El camí a reparar és ple de sots i dificulta el pas de vehicles particulars i l'arribada del servei d'autobús, que provisionalment haurà d'anul·lar una de les parades. També és força transitat per caminaires i ciclistes, ja que dona accés a dues ermites i al poblat ibèric de Puig Castellar, motiu pel qual l'entitat veïnal recomana precaució amb la circulació mentre durin les obres.

 

Una qüestió d'urgència 

"Fa molts anys que el camí està fatal i cada vegada estava més deteriorat", ha explicat la presidenta de l'AV Bosc d'en Vilaró, Loli Alfonso, qui ha agraït a l'empresa de transport Tusgsal que hagi mantingut el servei d'autobús fins ara, malgrat les condicions del paviment. "L'estat del camí ha provocat destrosses en autobusos, autocars, vehicles particulars, bicicletes… i ha causat també accidents", ha afegit Alfonso.

El tram del camí que s'ha començat a reparar pertany a Badalona i, per això, l'entitat ha sol·licitat permís a aquest ajuntament. "A Montcada també hem demanat autorització per arranjar camins interns de la urbanització, però encara estem esperant resposta", ha dit la presidenta. Aquesta autorització, però, no arribarà perquè el consistori montcadenc no pot concedir llicències al Bosc d'en Vilaró atès que es troba en zona forestal i fora de la legalitat urbanística. "No és una qüestió que poguem decidir nosaltres, la llei ens marca" insisteix president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). "Aquesta problemàtica fa 40 anys que s'arrossega i, així com a d'altres urbanitzacions pendents de desenvolupar, com Gallecs o la Vallençana Baixa, ja hi hem posat fil a l'agulla, en el cas del Bosc d'en Vilaró aquesta opció no és possible si prèviament no hi ha un canvi legislatiu", ha afegit l'edil.

Sánchez també ha recordat que l'Ajuntament va aprovar al 2016 un Pla de bases fet per l'AMB com a sortida a l'atzucat que els veïns van rebutjar perquè significava l'extinció diferida de la urbanització. "És obvi que hi ha un greu problema urbanístic i social a resoldre, per això acompanyarem els residents en les seves reivindicacions allà on faci falta, per tal de trobar una solució dins de la legalitat", ha assenyalat el regidor. Sánchez ha lamentat que, malgrat que durant la campanya de les darreres eleccions municipals el conseller de Territori, Damià Calvet, va dir als veïns que la urbanització s'havia de legalitzar, ara per ara, no hi hagut cap avenç en aquest sentit. 

Quant a les obres d'arranjament del Camí Vell, autoritzades per l'Ajuntament de Badalona, el president de l'Àrea Territorial del consistori montcadenc assenyala que s'han autoritzat perquè es tracta d'una carretera forestal reconeguda, com la d'accés a l'església de Reixac. També recorda que l'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació per netejar la franja perimetral de la urbanització per evitar el risc d'incendis. "Tot allò que poguem fer per millorar l'entorn ho farem, per dins de la legalitat", ha conclòs l'edil. 

 

Impacte del desconfinament

D'altra banda, l'AV Bosc d'en Vilaró ha fet un prec a través de les xarxes socials a les forces de seguretat perquè patrullin per la urbanització a controlar el desconfinament, atès l'elevat nombre de persones que passeja a diari per la serralada de Marina. "El parc sembla les rambles, la gent va sense protecció i sense respectar distàncies, a més dels que venen a fer el botellón", ha lamentat l'entitat veïnal a Twitter.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari