Comencen els treballs de neteja de la llera

L’Ajuntament calcula que la intervenció durarà aproximadament un mes i mig

Treballs de neteja de la llera a l'alçada de l'escola Mitja Costa
Raül Rivas
La desbrossada de la riera s'ha iniciat aquesta setmana

Les tasques de neteja de la riera de Sant Cugat des de passarel·la de Terra Nostra fins a la confluència amb el Ripoll, a la Font Pudenta, ja s'han iniciat. L'actuació costarà 40.000 euros –28.000 dels quals paga l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la resta, l'Ajuntament– i consistirà a desbrossar la llera, eliminar els nuclis de canya i talar l'arbrat que faci menys de 7 metres. La previsió és que els treballs estiguin acabats en el termini d'un mes i mig.

La intervenció, reclamada pels veïns per la prevenció d'inundacions, s'ha endarrerit mig any des que l'Ajuntament va anunciar que la faria i ha estat criticada per les entitats ecologistes la Màquia i la Horda, entenent que afectarà negativament l'espai natural. Ambdós col·lectius han lamentat que la neteja s'hagi iniciat sense atendre les seves peticions de reunió i sense tenir compte les seves aportacions. També critiquen que no s'hagi informat de l'actuació al Parc de Collserola, que considera la riera com l'últim corredor biològic entre la serralada i el Ripoll, ni al Consorci Besòs Tordera.  

El regidor responsable de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), ha sortit al pas de les crítiques dient que la neteja de la riera es fa seguint els criteris de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Fonts de la Regidoria també han assegurat que el Parc de Collserola ha estat informat de la intervenció i que el Consorci Besòs Tordera, no perquè no és preceptiu. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari