Comencen els treballs previs per construir un mur de contenció al carrer Duc de Tetuán

L’Ajuntament va convocar ahir una reunió amb el veïnat per explicar les afectacions d’aquesta actuació de les obres del soterrament de la R2

La reunió informativa es va fer ahir a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

Les obres de soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi segueixen endavant. Aquesta setmana han començat els treballs previs per construir un mur de contenció a l’espai d’aparcament del carrer Duc de Tetuan. En aquest espai és previst aixecar una llosa provisional per on es desviaran les vies del tren, ja que el trànsit ferroviari no s’interromprà durant els sis anys que durin les obres.

L’Ajuntament va convocar ahir a la Casa de la Vila una reunió informativa adreçada al veïnat d’aquest sector de Montcada Centre per explicar les afectacions i els terminis previstos. Aquesta actuació obligarà a suprimir temporalment les 42 places d’estacionament que existeixen al carrer Duc de Tetuán, una part de les quals es podrà recuperar quan s’hagi acabat el mur, a partir del 30 de juny. Mentre durin els treballs, l’accés dels vehicles als guals i el pas de vianants no es veuran afectats.

Aquesta intervenció també arribarà fins al carrer Guadiana. En una primera fase, s’habilitarà un espai per emmagatzemar material d’obra d’Adif, que suposarà l’anul·lació d’una vintena de llocs d’aparcament situats a la part superior d’aquest vial. A la fase següent, es construirà la continuació del mur de contenció de Duc de Tetuán. “El soterrament implicarà molèsties al veïnat, però és important tenir paciència i comprensió perquè és en benefici de tota la ciutat”, va destacar el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), durant la trobada informativa.

El soterrament implicarà molèsties al veïnat, però és important tenir paciència i comprensió perquè és en benefici de tota la ciutat

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial

Preocupacions del veïnat

En el torn de preguntes, els assistents a la reunió van traslladar a les autoritats municipals algunes de les seves preocupacions relacionades amb les molèsties que originaran les obres com sorolls, afectacions als edificis i la falta d’aparcament, entre d’altres. Respecte a algunes propostes que van fer els veïns, el consistori es va comprometre a estudiar la possible creació d’una zona verda d’aparcament per a residents i sol·licitar a Renfe la reducció de la velocitat dels trens als seu pas pel municipi. Sobre la creació d’alguna zona d’estacionament alternativa al barri, una altra de les peticions dels afectats, l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), va avançar que l’Ajuntament ha iniciat contactes amb els propietaris de l’antic mercat municipal, al passeig Rocamora, per destinar aquest espai a places d’aparcament.

Etiquetes:

Deixa un comentari