Comencen les obres del pou de ventilació a l’aparcament del CAP, a Jaume I

La previsió de l’empresa que executarà el projecte és fer la construcció en el termini d’un any

Els operaris han començat a fer les tasques preparatòries als terrenys de l'aparcament
Pilar Abián

Sacyr Construcció i Cavosa Obres i Projectes han començat a fer les primeres actuacions a l’aparcament del CAP de Montcada on s’ha de construir l’últim pou de ventilació de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) previst al terme municipal. Fonts de l’empresa han avançat a laveu.cat que, en principi, els marges de l’obra quedaran a l’interior del recinte sanitari i no s’ocuparà la via pública ni es tallarà el trànsit per Jaume I. Així mateix, els usuaris que vagin a Urgències de l’ambulatori podran seguir entrant per la porta lateral i les ambulàncies aparcaran també al seu espai habitual.

L’execució del pou amb tuneladora no començarà fins al gener. Abans, els operaris han de fer cates a l’aparcament per veure quin és el punt més apropiat per fer el forat sense que resulti afectat el Rec Comtal, que passa per subsòl i que és element patrimonial. En funció del que determinin aquests estudis previs es fixarà on es comença a perforar el terra. Fonts de l’empresa encarregada de les obres han indicat que els treballs es faran en horari diürn i de dilluns a divendres i només excepcionalment es treballarà en cap de setmana.

Malgrat la bona voluntat expressada pels tècnics, l’Ajuntament continua exigint tenir tota la informació referida a la construcció del pou per escrit. “Ens sembla molt bé que la intenció de l’empresa sigui evitar el màxim de molèsties al municipi i als veïns però, malauradament, l’experiència ens diu que no ens en podem refiar”, ha manifestat el president de l’Àrea de Política Territorial i Urbanisme, Juan Parra (PSC). L’edil ha lamentat que, a data d’avui, el consistori encara no hagi rebut resposta a les al·legacions presentades al Ministeri de Foment i a l’Adif sobre el projecte d’expropiació dels terrenys on es farà l’actuació. També hi ha altres compromisos encara pendents de resolució. “Hem fet moltes reunions amb l’Adif per parlar sobre la recuperació dels espais de la Font Freda i el parc de les Aigües on es van fer els altres pous de la LAV, però els terrenys continuen ocupats”, ha afegit Parra.

 

El pou de ventilació i sortida d’emergència del túnel de la LAV tindrà una profunditat aproximada de 40 m i un diàmetre interior de 9 metres. El cost de la construcció serà de més de 6,5 milions d’euros i es preveu que les obres estiguin enllestides en un any.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari