Comerciants del carrer Major volen el vial obert al trànsit a la tarda, de l’octubre al març

L’Ajuntament valorarà la proposta presentada per gairebé tots els botiguers de l’eix

Un vehicle ciruclant pel carrer Major
Pilar Abián

Els comerciants del carrer Major han reobert el debat sobre si poder circular-hi en cotxe comportaria més vendes. Prop d’un centenar de botiguers del carrer Major, sota el paraigües de Montcada Centre Comerç (MCC), van entrar per registre a l’Ajuntament una instància a final de febrer, demanant al consistori que es pugui circular i aparcar –en zona blava– al carrer Major durant la tarda, de dilluns a divendres, entre els mesos d’octubre i març, i retornar al sistema actual –el vial es talla al trànsit al migdia i a la tarda és exclusiu per al pas de vianants– durant la primavera i l’estiu, per no afectar les terrasses dels bars i restaurants. “Gairebé el 100% dels comerços estan d’acord, creiem que aquesta mesura afavoriria el comerç, malmès ara amb la crisi”, ha manifestat el president de l’MCC, Manuel Moreno.

Javier Gázquez, de la perfumeria Gasan, opina que durant l’hivern, a la tarda no hi ha gairebé moviment al carrer Major. “Amb el mal temps, la gent no surt al carrer, d’aquesta manera donaríem l’opció de venir als clients que necessiten el cotxe i que durant el matí no s’hi poden acostar”, ha dit. Margarita Inglada, de Ca l’Estrelleta, està d’acord amb la proposta “sempre i quan a l’estiu es talli el carrer Major, per no perjudicar els bars” i M. Carmen Ortiz, del comerç Electricidad Ortiz, ha signat el document per si pot ajudar el sector, tot i que creu que “el client que vol comprar vindrà, independentment de si el carrer és obert al trànsit”.

El propietari d’El rebost de l’àpat, Félix Pérez, va encara més enllà i és partidari de permetre la circulació durant tot l’any, a excepció dels dissabtes a la tarda i els diumenges: “Vaig conèixer el carrer Major quan obria tot el dia al trànsit i els comerços funcionaven millor”, opina aquest restaurador, qui creu que és compatible muntar terrasses amb el pas dels cotxes. Jesús Muñoz, veí de la Ribera i client habitual del carrer Major, veu amb bons ulls l’obertura al trànsit: “Si jo vull comprar un televisor o algun altre article voluminós, tenir el vial obert em permet passar amb el cotxe i no anar carregat, crec que donaria més vida”.

El regidor de Comerç i Turisme, Joan Maresma (CiU), ha confirmat que el consistori ha rebut la instància dels comerciants i ha avançat que valorarà la proposta. “Tenim temps fins a la pròxima tardor per parlar-ne dels avantatges i inconvenients, el carrer Major ara combina el pas de vehicles amb el passeig, però també és cert que la situació econòmica és més complicada que anys enrere i els comerços ho estan patint”, ha manifestat l’edil. En nom de l’AV de Montcada centre, el president, Jordi Vilalta, considera que és molt difícil posicionar-se: “Entenem les inquietuds dels botiguers, però nosaltres també representem els veïns que gaudeixen del carrer Major quan no obre al trànsit”. Que el vial permeti la circulació s’ha de compatibilitzar amb l’entrada i sortida dels infants de l’escola Sagrat Cor. El carrer Major es talla ara durant un quart d’hora, a les 9 i a les 13h, entre la Casa de la Vila i la plaça de l’Església. “Aquests talls puntuals són irrenunciables per garantir la seguretat dels alumnes”, considera el president de l’AMPA, Josep M. Torruella. A nivell personal, Torruella creu que les zones més potents a nivell comercial, com passa a  Barcelona, acostumen a ser de vianants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari