Concentració davant de Treball després de 66 dies de vaga

La plantilla pressiona així a la Generalitat perquè aturi la intenció de la multinacional nipona de tancar les plantes catalanes

La proesa de viatjar a Cantàbria des de BcN de #los300deCorrales
EUROPA PRESS

Coincidint amb el dia 66 de la vaga, els treballadors de Nissan s'han manifestat aquest matí davant de la seu de la Conselleria de Treball  per reclamar a  que actuï contra la multinacional atès que el titular del departament, Chakir El Homrani, ha reconegut que l'Expedient de Regulació d'Ocupació massiu que ha presentat Nissan "no justifica el tancament de les plantes per motius econòmics. Un dels dirigents a nivell d'Espanya del sindicat majoritari USO, Raúl Moya, lamenta que "preval més liquidar que continuar, només així s'entèn que Nissan prefereixi gastar 1.000 milions per tancar, en lloc d'invertir 400 milions, ser rendible i mantenir l'activitat".

Demanda dels treballadors

La plantilla demana la derogació de l'article 51 de l'Estatut dels treballadors per evitar que la marca nipona pugui acomiadar de forma massiva 2.600 treballadors directes i deixar sense feina 20.000 empleats indirectes. La ministra de Treball, Reyes Maroto, va explicar per videoconferència fa prop d'un mes que traslladaria la proposta de la reforma del marc legal al Consell de ministres, sense que hi hagi hagut cap resposta al respecte, de moment. La derogació de l'article 51, modificat amb la Reforma Laboral, permetria recuperar el poder de decisió de l'Autoritat Laboral en els acomiadaments col·lectius.

Els sindicats responsabilitzen les administracions per la seva "passivitat" davant les seves reivindicacions a només 20 dies que la multinacional japonesa "destrueixi una part vital del teixit industrial de Catalunya ", ha apuntat Javier Adalid, portaveu del sindicat d'empresa de la planta del Pla d'en Coll. "Nosaltres només negociarem la continuïtat de la producció a Catalunya", ha assenyalat Adalid.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari