Concentració per la República davant la Casa de la Vila

L’acte coincideix amb la proclamació de Felip VIè com a rei d’Espanya

La mateixa jornada en què Felip VIè és proclamat rei d’Espanya, es convoca per segona vegada en un mes (la primera va ser amb motiu de l’abdicació de Joan Carles I) una concentració, a les 20h, davant la Casa de la Vila per reclamar la República. Entre els partits convocants de l’acció hi ha ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP. Totes les forces han pactat la lectura d'un manifest unitari.

Comunicats d'ERC i PSC

Tot i que el sentiment republicà és l'eix de la convocatòria, el debat sobiranista també hi serà present. En referència a la concentració, ERC ha fet un comunicat en què insta la ciutadania a afegir-se a aquesta mobilització “reivindicativa i de caràcter festiu en defensa de la República Catalana i el dret a decidir".

El PSC, per la seva banda, considera que l'acte d'avui no està lligat a la independència de Catalunya si no a la successió del rei i reclama un referèndum Monarquia-República perquè sigui la ciutadania qui decideixi el model d'Estat. Els socialistes clouen en seu escrit reclamant la participació a la concentració d'aquesta tarda: "Volem que se senti ben alt i clar que Montcada és una ciutat "lliure de reis"!".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari