Consens total entre govern i oposició

Tots els punts sotmesos a votació en l’ultima sessió plenària abans de les vacances, aprovats per unanimitat. Entre els més destacats, l’aprovació del Pla de recuperació socioeconòmica per paliar la crisi provocada per la pandèmia

La sessió plenària es va tornar a fer de forma telemàtica
Pilar Abián

L’acta del Ple de juliol passarà a la història per un fet inusual, tots els punts que es van sotmetre a votació van ser aprovats per unanimitat. Govern i oposició van consensuar, fins i tot les quatre mocions presentades, dues pel PSC i dues més per Cs.

La pandèmia de la Covid-19 va tornar a ser un dels eixos principals a tractar. L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), va donar compte de les mesures restrictives que l’Ajuntament ha hagut d’adoptar amb motiu de la resolució de la Generalitat que afecta els municipis de la primera corona metropolitana. I, per contribuir a paliar els efectes de l’actual crisi, el govern –ECP i ERC– va presentar un Pla de recuperació socioeconòmica que ha comptat també amb les aportacions dels grups de l’oposició –PSC i Cs.

El document aprovat recull el conjunt de mesures concretes dutes a terme des de la declaració de l’estat d’alarma i proposa actuacions que posen l’accent en la recuperació econòmica i social del municipi. La majoria de les propostes són accions que ja estaven previstes en els diferents plans estratègics fets per les regidories i àrees municipals i que s’havien de desenvolupar en els propers exercicis. El context actual, però, obligarà a accelerar l’execució dels terminis per donar resposta a les necessitats dels sectors més castigats per la crisi.

 

Valoracions polítiques

"L’impacte que té aquesta pandèmia en l’ocupació, les empreses, el comerç i la societat, en general, ens obliga a fer accions per no deixar ningú enrere; aquest Pla el que fa és definir una estratègia per fer front a les greus conseqüencies d’aquesta crisi i marcar un camí de recuperació per reimpulsar i recuperar la nostra ciutat", va dir l’acaldessa. L’edil va afegir que el document és viu i podrà ser completat amb aportacions dels agents socials: "El farem públic per obrir-lo a la participació, per mirar el futur amb il·lusió i optimisme". Campos també va agrair la implicació i col·laboració dels grups de l’oposició.

En aquest sentit el portaveu del PSC, Andreu Iruela. va manifestar que el Pla "és necessari per afrontar la crisi i que totes les formacions han de sumar esforços en benefici de la ciutadania; seguirem tenint la mà estesa perquè això arribi a bon port", va dir l’edil, qui també va aprofitar per felicitar el govern per la rapidesa amb què ha elaborat el document.

Ana Pellicer, portaveu de Cs, es va sumar als agraïments: "Hem pogut arribar al consens amb facilitat donada la situació; volem que el Pla tiri endavant per donar impuls a l’ecomomia i al comerç".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari