Continuen les tasques de neteja i els peritatges per quantificar els danys

Alguns empresaris dels carrers dels polígons més afectats per la inundació del dia 18 expliquen l’impacte que ha tingut en els seus negocis

Tot el contingut de la nau del distribuidor de farines Carvajal SL s'haurà de llençar
Lluís Maldonado
Ruher Ibérica ha hagut d'aturar la producció
Josep Damià España, d’Acoustic & Insulation Techniques SL (c. Molí d’en Bisbe)
Interior de la nau d'AIT amb les restes visible de fang
Elisabeth Ruiz, de Ruher Ibérica SA (c. Vivaldi)
José Manuel Carvajal, de Carvajal SL (c. Tapioles)
Jaume Menédez, de Cairon Plantillas SL (c. Enric Morera)
Carlos Morales, de Morales Soldadura

Carlos Morales, de Morales Soldadura (c. Can Tapioles)

La nostra empresa es dedica a la venda i reparació de maquinària de soldadura i hi treballem quatre persones. L’aigua va arribar a dins de la nau a gairebé un metre d’alçada i va desplaçar la zona d’oficina amb els ordinadors i tot pràcticament un pam, l’haurem de llençar abaix. Hem comptabilitzat que han quedat plenes de fang una seixantena de màquines; la meitat, de clients i la resta, dedicada a la venda. Ara hem de veure què funciona i què no però, d’entrada, les pèrdues són monumentals. Ens estem plantejant cessar l’activitat durant uns mesos perquè això no es pot suportar econòmicament. Ja ens estan dient que el cobrament de les assegurances aniran via consorci i això ens fa patir encara més perquè es pot endarrerir molt.

 

José Manuel Carvajal, de Carvajal SL (c. Tapioles)

Ens dediquem a la distribució de farines i el 100% del producte que teníem emmagatzemat l’haurem de llençar. Portem quatre anys al polígon i ara ens hem de buscar provisionalment una altra nau per seguir amb l’activitat mentre buidem i netegem aquesta. A més, en tractar-se d’un producte alimentari no el podem llençar a un contenidor normal, hem de portar-lo a la deixalleria.

 

Josep Damià España, d’Acoustic & Insulation Techniques SL (c. Molí d’en Bisbe)

Sóc el cap d’operacions de l’empresa AIT, que es dedica a la manufactura i els serveis per al sector automobilístic i tenim una vuitantena d’empleats. Encara estem fent valoracions dels danys però, entre matèries primeres i producte acabat, estarem entre els 500.000 i el milió d’euros en pèrdues. Ara tenim les línies aturades tot i que crec que podrem arrencar la producció al llarg d’aquesta setmana. Com som una empresa química, estem subjectes al compliment de normatives molt estrictes, així que esperem no tenir problemes per cobrar l’assegurança atès que el material estava emmagatzemat correctament. La nostra prioritat des d’un inici va ser no posar en risc en nostre personal i haig de dir que tothom ha actuat de forma molt correcta i col·laborativa. Ara toca seguir netejant per intentar reprendre la normalitat.

 

Elisabeth Ruiz, de Ruher Ibérica SA (c. Vivaldi)

Som fabricants de pólvores de talc, productes de cotó i apòsits. Encara no hem pogut quanticar el volum de pèrdues, però tot el material emmagatzemat fins a l’alçada d’un metre ha quedat absolutament perdut. Tenim la nau, de 1.000 m², plena de fang i ara la feina és treure el fang i anar movent el material per recol·locar el gènere que es pugui salvar. Tenim tots els treballadors –una desena– i amics dedicats a netejar. Ara per ara és l’únic que podem fer, la producció estarà paralitzada fins que l’espai no estigui en condicions.

 

Jaume Menédez, de Cairon Plantillas SL (c. Enric Morera)

Fabriquem articles de calcat que distribuïm a nivell nacional i som sis treballadors. Fa 23 anys que tenim la nau aquí i, en comparació amb l’aiguat del 1999, aquest ha estat més lleu per a nosaltres. Divendres ens va entrar un pam d’aigua i, com encara estàvem treballant, vam poder pujar bona part del material d’alçada per evitar que es mullés. Hem pogut començar a treballar aquest dilluns amb normalitat després d’estar netejant tot el cap de setmana, això sí.

 

Laia Ribas, d’Injecció AMAC (c. Narcís Monturiol)

Tenim una vintena de treballadors i encara estàvem a la nau quan va començar a entrar l’aigua. El que més ens importava era la seguretat de les persones, perquè no sabíem fins a on arribaria la inundació. Divendres vam estar treient aigua i dissabte vam començar les tasques de neteja. Estem gratament sorpresos de la implicació i la solidaritat del nostre equip ja que han vingut moltes persones a ajudar-nos. Això ens ha donat molta força i ens hem vist reconfortats. Hi ha una part important del taller en la que encara no podem treballar. Crec que encara estarem dies treient fang; estem deixant de facturar per netejar. El que també haurem de fer és organitzar-nos tots els afectats d’aquest sector que som unes vint naus, perquè a nivell de comunitat estem una mica desestructurats.

Deixa un comentari