El personal d’instal·lacions esportives demana una millora en les retribucions laborals

Els equipaments esportius locals romandran tancats tot el dia per motiu de la vaga

Una trentena de treballadors s'han manifestat a les portes de l'Ajuntament, amb l'alcaldessa, Laura Campos, i el regidor d'esports, Gerard Garrido
Pilar Abián

Una trentena de treballadors del personal d’instal·lacions esportives públiques de gestió privada reclamen a la porta de l’Ajuntament de Montcada i Reixac una millora en les condicions laborals, salarials i consideren insuficient la proposta de la patronal a nivell de Catalunya. La patronal proposa congelar els sous de 2022 i una pujada del sou per al 2023 i 2024 mínima i amb la clàusula de compensació i absorció. Els sindicats no estan d’acord amb la proposta i demanen un increment del 3,5% per el 2022 i del 3% per els dos propers anys. Els treballadors fan vaga pel bloqueig que es troba la Taula de Negociació del Conveni col·lectiu en matèria salarial, en la qual està subjecte l’empresa contractada per l’Ajuntament de Montcada i Reixac per prestar els serveis de consergeria i neteja, monitoratge esportiu i manteniment. “Al 2021 no ens van pujar res del sou a causa de la pandèmia per la Covid, i la patronal proposa una pujada del 0% per aquest any, és insuficient“, afirma un representant del grup de treballadors en protesta. L’empresa SAFIS per la seva banda, encarregada del servei des del novembre del 2021, ha assegurat a aquest mitjà que va incrementar el sou un 10% a la plantilla atenent a la millora del contracte fet per l’Ajuntament justament amb la voluntat de millorar les retribucions salarials.

Per la seva banda, l‘Ajuntament de Montcada s’ha posicionat a favor de la protesta, “Donem el nostre màxim suport a la reivindicació, ja que és totalment legítima i més amb la situació que estem patint”, ha indica Gerard Garrido, regidor d’esports de l’Ajuntament de Montcada.

Donem el nostre màxim suport a la reivindicació, ja que és totalment legítima i més amb la situació que estem patint

Gerard Garrido, regidor d’esports de Montcada i Reixac

Equipaments locals tancats

Amb motiu de la vaga general convocada per tot el dia, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Montcada ha manifestat que al no ser un sector essencial, no existeixen serveis mínims i, per tant, no poden garantir el normal funcionament de les Instal·lacions Esportives Municipals. Segons ha pogut saber LaVeu de Montcada, el pavelló municipal Miquel Poblet, la pista escola Reixac i els camps de futbol de la Ferreria i el de Can Sant Joan romandran tancats tot el dia, per tant, no es podrà dur a terme cap activitat programada en aquests recintes esportius. Montcada Aqua ha notificat que els seus serveis es poden veure afectats tot el dia i no poden garantir l’activitat habitual del centre.

Deixa un comentari