Corcuera afirma que la reforma del codi penal ha estat clau per reduir la sinistralitat a les carreteres

El diputat del PSC al Congrés ha participat a les jornades que l’IPA organitza a Montcada

Una quarantena de persones participa a les jornades sobre seguretat, accidents de trànsit i xarxa viària que l’associació internacional de policia (IPA) organitza a Montcada des d’aquest dilluns i fins dimecres, 20 d’octubre. Al llarg d’aquests tres dies passaran per la Casa de la Vila tècnics de seguretat ciutadana, via pública, especialistes en la rehabilitació de persones que han patit un accident i víctimes dels ministres. La inauguració de les jornades ha tingut lloc aquest matí, a càrrec dels responsables nacionals i comarcals de l’IPA i les autoritats municipals, encapçalades per l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), qui ha destacat la importància de la jornada, que forma part d’un conveni establert entre l’Ajuntament i l’IPA. L’edil s’ha adreçat als presents –la majoria dels quals són policies o tècnics de seguretat ciutadana– dient que “sou fonamentals en el suport a les persones que han patit un accident, perquè el camí que han de recórrer per aconseguir la seva rehabilitació no és fàcil”.

 

La conferència més destacada d’aquest dilluns l’ha ofert el diputat del PSC al Congrés, Carles Corcuera, que forma part de la comissió de seguretat viària i va participar en la reforma del procediment sancionador per infraccions de trànsit. Segons el parlamentari, al 2003 la seguretat viària “es va convertir en una prioritat per al govern” i es va fixar el repte de reduir els accidents en un 50%: “Espanya és l’únic país d’Europa que complirà els compromisos de reduir la sinistralitat”. El diputat ha parlat de la posada en marxa d’un pla estratègic que va incloure el sistema per punts, la modificació del codi penal i la reforma del procediment sancionador. “Necessitàvem un procediment específic a banda de la llei general d’administracions públiques per atendre els més de 15 milions d’expedients generats anualment, evitar la impunitat i que les sancions es resolguessin en el mínim termini possible”.

 

Corcuera ha parlat també sobre les sancions i ha indicat que, a nivell general, es va tipificar com a molt greu les infraccions que posessin en perill la seguretat viària. “Accions com parar o estacionar en un carril d’autobús estaven considerades com a greus i ara són lleus, en canvi, s’han inclòs accions com la mala lectura de les matrícules, programar el navegador mentre s’està circulant o bé manipular els vehicles per evitar els inhibidors de velocitat”, ha apuntat el parlamentari. Les jornades d’aquest dilluns han comptat amb la presència d’un perit i policia local d’Elgorriaga, Pedro Gutiérrez. Demà obrirà les ponències el subinspector dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu del Llobregat i també participarà el cap de la Policia Localde Sabadell, que parlaran sobre com l’estat de les vies públiques urbanes i interurbanes pot afectar en els accidents. Dimecres, la jornada es dedicarà a les conseqüències d’un accident de trànsit des del punt de vista personal i familiar, amb ponències de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit i de l’Institut de rehabilitació Guttman, de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari