La Generalitat de Catalunya declararà Bé Cultural d’Interès Nacional el jaciment ibèric de Puig Castellar

El poblat arqueològic està situat entre Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet

Poblat ibèric de Puig Castellar
Ajuntament de Montcada i Reixac

El jaciment ibèric de Puig Castellar, situat a la Serralada de Marina i compartit territorialment pels municipis de Montcada i Reixac i Santa Coloma de Gramenet, serà declarat Bé Cultural d’Interès Nacional pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El regidor de Cultura i Patrimoni de l’ajuntament, Albert Carandell (PSC), ha considerat el fet “un reflex del nostre objectiu de preservar el patrimoni i la cultura del Municipi”.

Es tracta d’una gran notícia que el jaciment que compartim amb Santa Coloma sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i és un reflex del nostre objectiu de preservar el patrimoni i la cultura del Municipi

Albert Carandell

El jaciment, fundat pels laietans al segle VI aC, s’inclourà dins la categoria de Zona arqueològica. Aquesta categorització comporta la suspensió de llicències, en tramitació, de parcel·lació, edificació o enderrocament en aquest, així com dels efectes de les llicències ja concedides, a excepció d’autorització expressa del departament de Cultura.

Fins al 3 de setembre es pot consultar l’expedient de Puig Castellar a la seu central de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona o electrònicament, prèvia petició a l’adreça [email protected]. Durant el termini es pot al·legar tot allò que es consideri convenient sobre l’expedient.

Deixa un comentari