De desnonats a ocupes

Elisa Díaz i la seva família han tornat al seu pis, d’on van ser expulsats l’1 de setembre

No tenim cap altra opció, amb els nostres ingressos de 400 euros mensuals no podem pagar un lloguer i per això hem tornat a casa”, ha explicat, en declaracions a Montcada Ràdio, Elisa Díaz, la veïna del municipi que dijous passat, 1 de setembre, va ser desnonada, junt amb el seu marit i la seva filla, del seu habitatge, al carrer Duc de Tetuan. El mateix dijous, cap a les 15.30h, la família tornava al pis, obrint la portada amb un cop i col·locant el pany antic, que havia estat substituït pel manyà que acompanyava la comitiva judicial. En una entrevista a TV3, Díaz va afegir que “el pis continua sent casa nostra”.

Amb aquesta ocupació, la parella confia a guanyar temps i tornar a l’inici en el contenciós que manté amb l’entitat financera Kutxa, amb la qual té contret un deute al voltant dels 300.000 euros. A hores d’ara, la família ha protagonitzat una ocupació, una situació legal diferent a l’impagament. La policia no podria actuar durant mesos fins tenir un acte judicial en ferm per fer fora la família, que es pera que aquest procés –que hauria de començar amb una denúncia de l’actual propietària de l’immoble, la Kutxa– s’allargui el màxim possible.

Díaz ha indicat que, tot i que durant aquests quatre dies han anat al pis a diari, és a partir d’aquest dilluns quan s’afanyaran a instal·lar-se a casa amb normalitat. A instàncies de l’Ajuntament, la parella i la seva filla, de 6 anys, han dormit tres nits a un hotel que ha pagat el consistori. D’altra banda, des de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques de Barcelona s’ha donat el vistiplau a l’acció impulsada per la família de Díaz i, de fet, aconsellen als desnonats “que actuïn de la mateixa manera”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari