Denúncies d’abusos contra un antic mossèn del municipi

Una vintena de víctimes acusen de pederasta Josep Vendrell Cortasa, qui va exercir com a capellà a l’església de Santa Maria

Imatge de l'església de Santa Maria de Montcada on Vendrell va exercir com a mossèn
Arxiu

Una vintena de persones han denunciat aquest cap de setmana públicament haver estat víctimes d’abusos sexuals per part de l’antic mossèn Josep Vendrell Cortasa, qui des del 1975 i fins al 1990 va ser el rector de la parròquia de Santa Maria de Montcada. Els denunciants han explicat a diferents mitjans que van patir els abusos quan tenien entre 8 i 15 anys, en les dècades dels anys 60 i 70, moment en què Vendrell exercia com a mossèn a Barcelona i Caldes d’Estrac, al Maresme. De moment, cap dels afectats és de Montcada, tot i que el col·lectiu sospita que també hi haurà víctimes del municipi que potser s’afegiran a la denúncia arran la seva difusió pública.

Malgrat que la via judicial està tancada a causa de la defunció del religiós, l’any 2004, les víctimes han traslladat el cas al Defensor del Poble. També han carregat contra el Bisbat assegurant que coneixia la situació i que es va limitar a traslladar el mossèn de lloc, mantenint-lo en contacte amb altres menors.

Deixa un comentari