Dèria Teatre homenatja Almudena Grandes i Luis G. Montero a ‘Dedicatoria’

L’obra està basada en el poemari de l’autor granadí ‘Completamente viernes’ i s’estrena aquest dissabte al Kursaal

Disseny de l'artista Alberto Mínguez per il·lustrar l'espectacle 'Dedicatoria'

En el marc del programa Poeticae, el grup Dèria Teatre estrena aquest dissabte al Kursaal (20h) el muntatge ‘Dedicatoria’, basat en el poemari ‘Completamente viernes’, de Luis García Montero (Granada, 1958). L’obra, dirigida per David Velasco, ret homenatge a l’escriptora Almudena Grandes, parella sentimental del poeta granadí. El poemari explora el sentiment amorós a partir de la seva relació amb la novel·lista madrilenya, que va morir fa dos anys.

Velasco recita poemes del llibre, acompanyat de la música en directe del guitarrista Javier Navarro i la coreografia de M. Carmen Martín, membre del grup de teatre de La Salle Montcada, que interpreten ella mateixa i l’actriu Lourdes Balart –vinculada al grup Teatrac. “Volia posar moviment als poemes d’amor de García Montero, teixint una simbiosi entre poesia, música i dansa“, ha explicat el director i actor, que dedica el muntatge a Ramon Bueno, que va morir el passat 28 de gener. Bueno va dirigir i interpretar diferents muntatges poètics en el marc del programa Poeticae i va rebre a títol pòstum el Premi Dalmau de teatre per la seva trajectòria.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta i el públic podrà fer aportacions amb el sistema de taquilla inversa. La recaptació es destinarà a projectes de l’ong local Montcada Solidària.

Deixa un comentari