Desarticulada a Montcada la major banda de tràfic de drogues estatal

La Guàrdia Civil ha confiscat 4.000 quilos d’haixix ocults a l’interior de purificadores d’aigua

La Guàrdia Civil ha confiscat 4.000 quilos d’haixix ocults a l’interior de purificadores d’aigua de gran envergadura que s’emmagatzemaven en una empresa de Montcada i Reixac. L’operació ha finalitzat amb la detenció d’un ciutadà britànic de 66 anys i veí de Fuengirola, (Màlaga), com a presumpte responsable de la major infraestructura que s’havia establert a Espanya per derivar grans quantitats de droga al Regne Unit.

En el marc de l’operació “CPU”, el 20 de novembre passat, la Guàrdia Civil va interceptar un camió que sortia d’un magatzem de Montcada i Reixac per dirigir-se a una empresa de transport de Parets del Vallès (Vallès Oriental), que compta amb una línia diària d’enviament al Regne Unit. A l’interior del camió es trobaven grans aparells purificadors d’aigua, en els quals gossos ensinistrats en la detecció de droga van permetre descobrir al seu interior un total de 2.500 quilos d’haixix.

Una de les formes en què el detingut utilitzava per moure la seva mercaderia estava contractada a empreses que transportaven maquinària industrial o CPU d’ordinadors (a la imatge). En el registre efectuat en aquest magatzem barceloní, el cos policial va confiscar 1.500 quilos d’haixix més, emmagatzemats a una empresa de Montcada i Reixac, a l’espera de ser ocultats a l’interior d’altres aparells per al seu posterior enviament.

Segons la Guàrdia Civil, el detingut havia creat una infraestructura d’emmagatzematge i posterior enviament de droga utilitzant la logística d’empreses externes per al transport i el moviment d’aquesta droga, sense intervenir personalment, dificultant així l’obtenció de proves de la seva relació amb l’organització de narcotràfic. La resta de la infraestructura que A.M.T utilitzava per moure la seva mercaderia i fer-la arribar a la Gran Bretanya estava contractada a empreses que transportaven maquinària industrial o CPU d’ordinadors sense saber el que ocultaven al seu interior.

Foto: Guàrdia Civil

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari