Difusió al carrer del programa d’orientació laboral Ubicat

La iniciativa té com a objectiu promoure el servei que presta Promoció Econòmica i Ocupació

El regidor i les dues tècniques responsables del programa Ubicat, davant de l'element de difusió del servei instal·lat a la plaça Lluís Companys
Pilar Abián

La via pública acull des d'aquesta setmana una campanya de difusió del programa d’orientació laboral Ubicat, mitjançant la instal·lació de tres torres informatives de grans dimensions, que visitaran diferents espais del municipi des d’ara i fins a final d’any. ‘Hem volgut estendre l’Ubicat a la via pública per tal que tota la ciutadania conegui aquest programa, obert a tothom, i se’n pugui beneficiar, donat que és un suport a la recerca de feina i a l’empoderament personal’, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC), que aquest dimarts ha presentat públicament la campanya. Aquests elements informatius se situaran a la plaça Lluís Companys (fins a mitjan de desembre); a la Rambla dels Països Catalans i a Can Cuiàs (de setembre fins a principi de novembre) i a la carretera de Ripollet i davant el camp de futbol de Can Sant Joan (de principi de novembre fins a final d’any).

L'Ajuntament té en marxa des de principi d’any la tercera edició del programa Ubicat, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), una iniciativa que pretén millorar l’ocupabilitat de persones que busquen feina, amb accions d’orientació sociolaboral i de coneixement de l’entorn productiu i de les empreses. Ubicat atén de forma individualitzada les persones en procés de recerca o de millora de feina, posant especial èmfasi en les situacions de precarietat laboral. El programa també inclou activitats conjuntes, com la visita a empreses per conèixer el teixit productiu local i els seus processos de selecció de personal, així com accions comunitàries.

 

Objectius
La Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació s’ha fixat en aquesta tercera edició de l’Ubicat, que va començar al gener, atendre 80 persones i a hores d’ara n’hi ha 71 participants, amb un 40% d’inserció laboral. Per formar-hi part, les persones interessades han d’estar inscrites al SOC, servei que hi pot derivar les persones aturades de llarga durada. Els interessats també poden anar directament a Promoció Econòmica i Ocupació ([email protected]; 935 648 505; 671 441 134). L’equip del departament municipal fa una entrevista prèvia i és qui finalment tria les persones participants, en funció dels perfils i les inquietuds dels demandants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari