Dilluns es presenta el projecte del nou parc que es farà al solar de l’antiga cerveseria d’estiu

El govern vol incloure en el disseny les millores que proposi la ciutadania

La Brigada Municipal ha netejat l'espai que ara ja és de titularitat pública
Rafa Jiménez

Els representants de l’equip de govern presentaran dilluns a la ciutadania (Casa de la Vila, 19h) el projecte de remodelació de l’antiga cerveseria d’estiu, ubicada al carrer Montiu, 18. La finca, que ja és de propietat municipal des del mes passat quan es va inscriure al Registre de la Propietat, es recuperarà amb la finalitat de convertir aquesta zona en un espai verd i de lleure obert a la ciutadania.

El projecte de remodelació de l’espai es va aprovar en Ple al mes de gener, durant l’anterior mandat, amb un pressupost de 150.000 euros, subvencionat al 50% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA-E), ha destacat la necessitat de “recuperar un espai verd molt necessari enmig del centre urbà i una zona emblemàtica de la ciutat” i ha assenyalat que el govern aposta per afegir millores al projecte comptant amb l’opinió dels veïns. Amb aquesta finalitat ha habilitat l'adreça de correu electrònic [email protected]

.

Disseny de l'espai

La proposta, redactada pels tècnics municipals, manté la seva estructura original de jardí i de zona d’arbrat però potencia la relació visual amb els carrers de l’entorn enderrocant algun tram dels actuals murs dels carrers Sant Lluís i Elionor. Les principals novetats del projecte aportades pel nou equip de govern són que l’espai incorporarà jocs infantils i s’elimina l’opció d’instal·lar un quiosc-bar. Per tal de conciliar l’activitat de lleure amb el descans veïnal i garantir el manteniment de la zona, el nou espai es tancarà en horari nocturn. L’accés al recinte es mantindrà al carrer Montiu tot i que n’hi haurà un altre pel carrer Elionor, que disposarà d’una rampa. El mur on hi ha l’actual porta principal se substituirà per una tanca metàl·lica i es construirà un paviment de llambordins creant una catifa que s’estendrà fins a la vorera, amb la intenció de vincular l’antiga cerveseria d’estiu amb l’edifici de la Casa Larratea, situat just davant i conegut popularment com la cerveseria d’hivern. Dintre de l’espai es crearan nous parterres on s’hi plantaran arbustos que separaran els murs de maçoneria del paviment de sauló. També, s’ubicarà una nova pèrgola metàl·lica i s’enderrocarà la ja existent, que servirà d’estructura per a les arbustives enfiladisses que es plantaran. “La recuperació de l’antiga cerveseria com a zona verda respon a una reivindicació històrica del veïnat i ajudarà a pal·liar la manca de parcs infantils al municipi”, ha manifestat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari