Dimecres comença el judici contra l’alcaldessa per presumpta prevaricació

En la primera jornada declararan els processats i l’endemà, regidors i tècnics del consistori

Aquest dimecres l’alcaldessa, Maria Elena Pérez (PSC), anirà a judici per la suposada contractació a dit de l’exdirectora de Política Territorial, Carmina Llumà. L’acusació també s’estén a l’exdiputat socialista Daniel Fernández, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i al seu germà Francisco, regidor del mateix municipi. La Fiscalia Anticorrupció demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per a cadascun dels processats. Els fets es remunten al maig del 2012 quan l’Ajuntament de Montcada va convocar un concurs de mèrits per cobrir la plaça directiva que va acabar ocupant Llumà. La Fiscalia sosté que l’exdirectora no va ser declarada apta en la prova de selecció i basa l’acusació en les converses enregistrades entre els germans Bustos i Fernández en el marc de l’operació Mercuri (circumscrita a Sabadell).

L’acusació particular l’exerceix la plataforma ciutadana Sabadell Lliure de Corrupció que ha convocat una concentració demà a les 9h a les portes del Palau de Justícia de Barcelona.

En la primera jornada declararan els processats i l’endemà, regidors i tècnics del consistori, motiu pel qual el Ple de gener en comptes de fer-se dijous, com és habitual, s’avança a aquest dimecres (19.30h, Casa de la Vila).

 

Notícies relacionades:

http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/506309/T/dimiteix-daniel-fernandez-setmana-abans-comencar-judici-oral.htm

http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/438360/T/el-psc-es-queda-sol-defensant-alcaldessa-davant-mocio-presentada-oposicio.htm

http://www.laveu.cat/NOTICIES/default.cfm/ID/460662/T/l-ajuntament-desestima-mocio-erc-presentar-se-com-perjudicat-judici-contra-alcaldessa-.htm

 

Deixa un comentari