Dimiteix Daniel Fernández una setmana abans de començar el judici oral

El fins ara diputat del PSC va presentar ahir la renúncia al càrrec

Una setmana abans del judici oral per la presumpta contractació a dit de l’exdirectora de l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Carmina Llumà, un dels encausats, el diputat del PSC Daniel Fernández, ha presentat la dimissió al seu càrrec. La decisió la va prendre ahir després que el Parlament aprovés, en votació secreta, rebutjar la petició presentada pel parlamentari per mantenir l'acta sense sou ni poder votar, a l'espera de la sentència que ha de dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La dimissió de Fernández se suma a la de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, qui va renunciar a l’Alcaldia al febrer del 2013 mantenint-se com a regidor fins que a mitjans de l’any passat va decidir deixar definitivament la política. Els altres dos processats, l’alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, i el regidor de Sabadell Francisco Bustos, d’acord amb el que marca el codi ètic del PSC, van posar en el seu dia el càrrec a disposició del partit sense que hagin estat comminats a cessar. Pérez, actualment de baixa per maternitat, sempre ha defensat la seva innocència comptant amb el suport del seu grup municipal i de l'executiva local, que l'ha escollida com a candidata a les properes eleccions municipals.

 

Carmen Romero, citada a declarar

Si bé el judici s’obrirà amb la declaració dels quatre encausats, a la segona jornada hauran d’anar a declarar en qualitat de testimonis els tècnics de l’Ajuntament montcadenc que van intervenir en el tribunal de selecció de la plaça directiva i tres regidors. Dos del PSC, la presidenta de l’Àrea Interna, M. Carmen Porro, i el president de l’Àrea Territorial, Juan Parra, i la regidora de C’s, Carmen Romero, membre de l’oposició. “He rebut la citació però sense cap informació addicional”, ha explicat l’edil tot afegint que segurament ha estat cridada a declarar per part de l’acusació particular que exerceix la plataforma ciutadana Sabadell lliure de corrupció. “Suposo que el Tribunal em preguntarà per les intervencions que vaig fer al Ple abans que acabés el concurs d’adjudicació de la plaça denunciant la pressió que exercia el PSC de Sabadell per col·locar a l’Ajuntament de Montcada una persona de la seva confiança”, opina Romero. La regidora de C’s va afirmar aleshores que l’exdirector de l’Àrea Territorial, Albert Barenys, havia estat cessat al març del 2012 perquè el PSC estava interessat a contractar en el seu lloc l’excàrrec del tripartit Carmina Llumà.

Amb motiu de la celebració del judici, que començarà dimecres i s’allargarà fins al divendres de la setmana vinent, el Ple municipal previst per a l’últim dijous de mes es farà un dia abans, ja que a la segona jornada de la sessió és quan han de declarar els regidors i tècnics de l’Ajuntament.

Deixa un comentari