Dolors Montserrat qualifica el govern Montilla com ‘el pitjor de la història’

La portaveu popular ha fet aquest dimarts balanç de l’última legislatura

La portaveu del grup parlamentari del PPC, Dolors Montserrat, ha qualificat l’últim govern de la Generalitat de Catalunya, liderat per José Montilla, com “el pitjor de la història” i que serà recordat per “les lluites internes de poder, l’augment d’impostos, les retallades socials, les prohibicions, dels viatges oficials i per sotmetre l’acció de govern a una qüestió d’identitat”. La diputada ha visitat aquest migdia el municipi per fer balanç de l’acció del govern català al llarg de l’última legislatura i ha ofert una roda de premsa a la seu del PPC local, acompanyada de la diuptada i portaveu del grup municipal del PPC a Montcada, Eva García, i del president del partit i regidor, Teodoro García.  Per una manca de finançament adequat, 9.000 empreses han hagut de tancar al llarg dels últims anys, no ha prosperat cap acord amb els sindicats ni la patronal per tirar endavant accions per sortir de la crisi, que s’acaba la legislatura amb un miler de barracons a les escoles catalanes i que no han funcionat les polítiques de seguretat i d’immigració”, ha apuntat.

 

Segons la parlamentària, el govern no ha fet autocrítica ni ha promogut fer un debat anticrisi davant el 41% de persones en situació d’atur a Catalunya. Sobre el cas concret del Vallès Occidental, Montserrat ha indicat que la inversió a la comarca està molt per sota de la mitjana de 786 euros anuals per persona, situant-se en 329 al 2009, 246 al 2008 i 230 al 2007. “El govern no ha tingut en compte els gairebé 900.000 ciutadans d’aquesta comarca, industrial i amb moltes necessitats socials”, ha manifestat la diputada. El PPC presentarà en breu el seu programa electoral i les seves accions, segons ha avançat Montserrat, aniran sobretot adreçades la contenció de la despesa, “a resoldre el malbaratament de diners que s’ha produït en el sí de la Generalitat”, donar suport els emprenedors i aconseguir llocs de treball.

 

Per la seva banda, Eva García ha parlat dels projectes que la Generalitat ha de dur a terme a Montcada i que encara no han vist la llum, com ni l’hospital Ernest Lluch, la residència per a gent gran i el Pla Integral de la muntanyeta de Can Sant Joan i també de mancances com que no hi hagi servei de pediatria d’urgències. Segons la diputada, que aquests projectes no siguin una realitat són conseqüència “d’un govern que deixa Catalunya empobrida i endeutada”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari