Dos alumnes del programa ‘Joves per l’ocupació’ troben feina a una empresa local

Un total de 18 nois i noies del municipi participa en l’edició d’aquest any

Dos alumnes que participen al programa ‘Joves per l’ocupació’ 2015, promogut per la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, s’han inserit laboralment, en concret a l’empresa Componentes Europeos Moto-Auto SL, i altres quatre ofertes laborals es cobriran pròximament amb altres joves que cursen aquesta mateixa iniciativa. Un total de 18 nois i noies del municipi, d’entre 18 i 24 anys, participa enguany a ‘Joves per l’ocupació’, 9 en l’apartat d’auxiliar de comerç i atenció al públic i altres 9, en el d’auxiliar de magatzem. A final d’abril, l’alumnat finalitzarà la formació teòrica per procedir a la vessant més pràctica, que consisteix en visites a empreses i formació sobre recerca de feina i competències laborals. L’itinerari formatiu acabarà amb pràctiques de 80 hores i/o amb contracte laboral a empreses del municipi. Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació manté obert el termini perquè les empreses s’afegeixin al programa, que també dóna els empresaris l’oportunitat de contractar els joves durant sis mesos, ja que es subvenciona el salari mínim interprofessional.

 

Aquesta acció de foment de l’ocupació forma part del Programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya 2013-2015 que impulsa el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Al llarg de tot el projecte, els tècnics municipals fan una tutorització i un acompanyament a la inserció dels joves. Inicialment, es fan accions formatives orientades a les feines en comerços i en magatzems, que tenen una durada de 182 hores, i  posteriorment es fan pràctiques formatives en empreses i comerços de la ciutat amb opció a contractació per poder tenir un primer contacte amb el món laboral. El programa també inclou la formació necessària perquè els joves que no tenen el graduat d’ESO puguin obtenir-lo.

 

Els continguts que s’imparteixen en el curs se centren en el carnet de manipulació d’aliments, el carnet de carretoner (frontal, retràctil, transpaleta elèctrica i apilador), programes informàtics de gestió, anglès comercial d’atenció al públic, operacions auxiliars en el punt de venda, preparació de comandes i picking, recepció i atenció als serveis, i operacions auxiliars d’emmagatzematge. Amb aquesta formació, algunes de les sortides professionals per als joves són mosso de magatzem, carretoner, recepcionista, dependent de comerç, reposadors, operaris o manipuladors, entre d’altres feines.

Seccions:

Deixa un comentari