Dos representants de la Plataforma Antiincineració participen a la trobada internacional que es fa a El Salvador

Són les quartes jornades que es fan amb participació d’activistes de diferents països que lluiten contra la incineració

Conejero, durant la seva ponència en nom de la Plataforma Antiincineració
Els representants montcadencs, primer i tercer per la dreta, amb altres activistes participants a la Trobada Internacional

José Luis Conejero i Ramón Sánchez són els dos representants de la Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac que participen a IV Trobada Internacional contra la incineració i per la gestió adequada dels residus que es fa enguany a El Salvador. El certamen, que es va iniciar dissabte i acabarà avui, compta amb la participació d'una cinquantena d'activistes mediambientals que provenen d'Estats Units, Mèxic, Xile, Guatemala, Hondures, Nicaragua i del país amfitrió. L'única delegació de l'Estat espanyol –amb una Coordinadora integrada per diversos col·lectius– és la montcadenca.

Conejero ha fet una ponència sobre el litigi que l'AV Can Sant Joan i la Plataforma Antiincineració mantenen amb LafargeHolcim arran que la planta va obtenir l'autorització ambiental per part de la Generalitat, l'any 2008, per utilitzar biomassa com a combustible, autorització que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de declarar nul·la. Precisament lluitar contra la crema de residus a les cimenteres és un dels objectius de la Trobada Internacional que es fa a El Salvador, així com detenir la producció, el comerç i el consum de plàstics d'un sol ús i desenvolupar processos de Residu 0. L'esdeveniment l'organitzen GAIA –una plataforma mundial formada per més de 800 grups, organizacions no governamentales i persones de més de 90 països– i l'ong mediambiental Cesta El Salvador.

Seccions:

Deixa un comentari