Dura crítica del col·lectiu d’indignats a la baixada de sous aprovada pel govern

El grup continua la recollida de signatures en demanda de més rebaixes salarials per als càrrecs electes

El col·lectiu d’indignats ha qualificat de “ridícula” la baixada de sous dels càrrecs electes aprovada el 29 de setembre pel Ple municipal i que una reducció d’un 10% per a l’alcaldessa i d’un 5% per a la resta d’edils el que implicarà un estalvi de 53.000 euros l’any. La plataforma ciutadana, que ha recollit fins ara 2.300 signatures de suport, proposa que la rebaixa salarial vagi del 35% per als salaris més alts fins al 5% per als més baixos i que també s’hi incloguin els càrrecs de confiança, una retallada que estimen en 150.000 euros anuals.

A través d’un comunicat públic, els indignats carreguen contra els arguments del govern per justificar les mesures adoptades. “Diuen que a tota l’Àrea Metropolitana cap ajuntament està reduint els sous però no diuen que aquí són dels més alts dels municipis de l’entorn”, assenyala l’escrit, tot afegint “s’obliden que són els únics asalariats que poden decidir el nivell dels seus sous i que aquests surten dels diners que aportem els ciutadans”.

El col·lectiu acusa el govern, entre d’altres qüestions, de falta de sensibilitat amb les demandes de sacrificis que s’exigeix a la ciutadania, d’avantposar els interessos personals als col·lectius, d’haver professionalitzat la política com a plataforma d’ascens econòmic i social i de no donar informació clara i transparent sobre l’acumulació de sous en una mateixa persona. El comunicat dels indignats acaba reclamant que es faci pública la relació dels sous que perceben tant els càrrecs electes com els de confiança; que un cop recollin les 6.000 signatures que es fixen com a objectiu, s’apliqui la rebaixa proposada pel grup i que el que s’estalviï amb aquesta es destini a la salut pública i a finalitats socials.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari