Intercanvi d’idees per ajudar a impulsar projectes d’emprenedoria

Montcada Avança organitza una sessió d’Startup Huddle amb el suport de l’entitat Autoocupació i de diferents administracions públiques

Participants a l'Startup Huddle, intercanviant impressions en la part final de la sessió
Pilar Abián

Posar en marxa un projecte empresarial no sol ser un procés fàcil, cal tenir en compte moltes qüestions, tant burocràtiques com econòmiques, i també lidiar amb la por personal que significa afrontar un repte d’aquestes característiques. És per això que comptar amb l’assessorament d’empresaris amb experiència pot ser de gran ajuda per als nous emprenedors. Aquest és precisament l’objectiu de l’Startup Huddle que l’Ajuntament va organitzar dimarts a la Casa de la Vila amb el suport d’Autoocupació –entitat especialitzada en el suport a l’emprenedoria– i de diferents administracions públiques com la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Ripollet i Cerdanyola.

Dues emprenedores, Raquel Ortega i Zulima Mateos, van exposar qüestions a les quals s’enfronten actualment en el desenvolupament dels seus respectius projectes i altres emprenedors i empresaris, en el paper de mentors, van aportar les seves idees al respecte.

“Aquesta experiència forma part del projecte iniciat per l’actual equip de govern cara a potenciar la formació, l’acompanyament i l’assessorament als emprenedors, autònoms i pimes”, ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica, Ocupació i Indústria, David Zambrana (PP), qui va assistir a l’acte per donar la benvinguda a la vintena de participants.

Ponents

Raquel Ortega va fundar ara fa dos anys amb el seu marit una empresa del sector de l’automoció i especialitzada en caixes de canvi, Valite, que fa tot just tres mesos es va instal·lar al polígon de la Ferreria. “El repte que he plantejat en aquesta jornada és el d’obrir una línia de negoci per a turismes, ja que actualment ens dediquem a vehicles industrials i la veritat és que ha estat molt interessant escoltar les opinions dels participants, algunes fins i tot contraposades; ara haig de processar tota la informació abans de prendre qualsevol decisió”, ha explicat Ortega a La Veu.

Valite ha crescut molt en poc temps, ja compta amb 12 treballadors dels quals tres son dones. “El sector de l’automoció està molt masculinitzat i volem fer de la nostra empresa un referent pel que fa a la incorporació de dones; tot just fa uns dies que hem incorporat una noia com a mecànica de caixes de canvi, potser és una de les primeres de tot Catalunya, i al juny tindrem una estudiant en pràctiques a través del programa Dual”, ha afegit Ortega.

Raquel Ortega, a l’esquerra de la imatge, i Zumila Mateos, les dues ponents a la jornada
Pilar Abián

L’altra ponent, Zumila Mateos, és coach acreditada i formadora especialitzada en lideratge femení. A final de l’any passat va posar en marxa la seva pròpia empresa i a la jornada feta a Montcada i Reixac demanava consell als assistents sobre com potenciar la venda de sessions individuals de coaching a clientes particulars.

“He après molt i estic molt contenta de le idees sobre comunicació que han compartit els participants”, ha dit.

Participants


També els participants a la Startup Huddle han fet una valoració positiva de la jornada. A M. Ángeles Bejarano, de la botiga online de Flores Aquita, amb seu a Terra Nostra, li agradaria poder presentar els reptes del seu projecte en una propera sessió. “Ha estat molt interessant, el camí de l’emprenedoria no és fàcil, et sols trobar molt sola, per això és important conèixer altres persones amb experiència que t’aportin idees”, opina.

La figura del mentor és clau en aquest tipus de sessions. Per a l’enginyer industrial Claudi Sarrà col·laborar amb nous emprenedors és molt gratificant. “Tan de bo hagués comptat amb aquest suport quan vaig muntar les meves dues empreses”, explica.

Sarrà reivindica la incorporació de l’assignatura d’emprenedoria a les universitats catalanes, seguint el model nordamericà. “Aquí hi ha molt talent, però falta empenta per tirar endavant iniciatives empresarials; programes com aquests són una bona fórmula per ajudar a desenvolupar projectes i el fet que s’hi impliquin les administracions és molt positiu”, conclou.

Deixa un comentari