ECP visibilitza el llegat d’Allende en el 50è aniversari de la seva mort

L’11 de setembre de 1973 el president de Xile va morir durant el cop d’estat que va dur Augusto Pinochet al poder

Els regidors d'ECP, davant del monòlit on es fa cada any l'homenatge a Allende
Manuela Valenzuela

Coincidint amb la data de la seva mort, cada 11 de setembre es fa a Montcada i Reixac un acte polític en record al president xilè Salvador Allende al parc que porta el seu nom, una tradició que avui dia manté el grup municipal d’ECP. Els cinc regidors de la formació –en l’oposició, al Ple– van participar ahir en l’homenatge justament quan es complien 50 anys de l’assalt militar al Palacio de la Moneda de Xile i durant el qual Allende va morir, fet que va donar inici a la dictadura del general Augusto Pinochet.

Orlando Vásquez va amenitzar amb la seva música l’acte en record a Salvador Allende
Manuela Valenzuela

Durant l’acte, que va comptar amb la participació del músic Orlando Vásquez, es va llegir un manifest en què es va lloar el projecte polític “socialista, democràtic, just, igualitari i de respecte a les institucions” que va liderar Allende. “Ens va ensenyar que l’absència de compromís i d’acció política, mata i que es pot ser radical sense ser sectari”, assenyalava l’escrit tot recordant que el president xilè va acollir als refugiats de la lluita revolucionària a Amèrica Llatina i es va immolar per la democràcia.

El manifest va cloure amb el compromís de seguir recordant el llegat d’Allende tot lamentant que avui dia a Xile no es vulgui parlar del que va significar el seu govern amb l’excusa que divideix.

Deixa un comentari