El Bosc d’en Vilaró tindrà nou servei de bus

El nou autobús B-12 enllaçarà la urbanització Bosc d’en Vilaró amb Montcada i Badalona a partir de la segona quinzena d’abril.

El nou autobús B-12, de la companyia Tugsal i gestionat per l’Entitat Metropolitana de Transport, enllaçarà la urbanització Bosc d’en Vilaró amb Montcada i Badalona a partir de la segona quinzena d’abril. La posada en marxa d’aquest servei respon a una demanda feta pels veïns d’aquest nucli urbà, situat a la Serralada de Marina, que es van quedar sense transport públic al 2003, quan l’Àrea Metropolitana va decidir retirar la línia V12, per manca d’usuaris. Abans de l’estiu del 2006, el Consistori va obtenir els resultats d’una enquesta feta als veïns, en la que explicaven les seves demandes sobre transport. L’anterior línia només feia tres expedicions durant el matí i en moments en què no enllaçava amb horaris escolars, comercials o per fer gestions amb l’Ajuntament.

Davant de les peticions veïnals, l’Entitat del Transport ha dissenyat una línia que donarà servei de dilluns a divendres, des de dos quarts de set del matí fins a dos quarts de deu de la nit des de Montcada. Des de Badalona, l’autobús començarà a operar a les 7.50 al matí i acabarà a les 21.50, a la nit. A Montcada, el recorregut començarà a la plaça Lluís Companys i arribarà a la urbanització Bosc d’en Vilaró deu minuts després de la sortida, per la carretera de Vallençana. El final de trajecte serà l’Hospital de Can Ruti, on els usuaris podran fer transbordament a altres quatre línies que connecten amb el centre de Badalona i Barcelona. La regidora responsable de Mobilitat, la socialista M. Carmen Porro, ha explicat que els veïns del Bosc d’en Vilaró necessitaven un servei d’autobús sobretot per poder anar a comprar o al metge, a Montcada o a Badalona.

La previsió de l’Ajuntament és que el nou autobús B12 es posi en marxa durant la segona quinzena d’abril i abans que comenci a operar, l’Entitat Metropolitana ha demanat al Consistori que efectuï dues actuacions urbanístiques. S’ha d’adequar l’accés al Bosc d’en Vilaró des de la carretera de Vallençana i col·locar una marquesina a la parada del nou recorregut, amb la instal·lació d’una plataforma de formigó.

El nou autobús B12 s’afegeix a les darreres millores que l’Ajuntament ha efectuat en matèria de transport públic. Recentment s’han posat en marxa els autobusos 648 i 156, que van a la Universitat Autònoma de Barcelona i al polígon Can Milans, respectivament, i es va ampliar el recorregut i la freqüència de les línies 155, N3 i B18.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari