El candidat d’ICV-EUiA diu que la seva coalició liderarà el govern o l’oposició

Josep M. González va presentar la candidatura dissabte en un sopar davant de 200 persones

El candidat de Montcada i Reixac d’ICV-EUiA, Josep Maria González, ha manifestat que el seu grup liderarà el govern o bé, estarà al capdavant de l’oposició. Aquesta promesa la va formular dissabte en l’acte de presentació de la candidatura de la coalició per a les municipals de maig, en el decurs d’un sopar a un restaurant de Montcada, amb l’assistència de 200 persones (a la imatge). La plena ciutadania, la sostenibilitat i la participació democràtica centren el programa de la coalició, una política que González defineix com a “transformadora”. El cap de llista i els convidats a l’acte van dir que “la coalició ha de recuperar el lideratge que va tenir amb l’anterior alcalde, Josep M. Campos” i també el diàleg per aconseguir, diuen, “una Montcada més humana”.

El contacte directe i la relació amb les persones és l’objectiu de la política que impulsarà ICV-EUiA, segons va manifestar el candidat. La formació divideix el seu programa electoral en vuit blocs amb temes socials, culturals, urbanístics i de desenvolupament sostenible, entre d’altres. Com a propostes concretes, els ecosocialistes es plantegen plans especials urbanístics a les muntanyetes de Can Sant Joan i Font Pudenta, ordenar el sector de Reixac, Vallençana Baixa i el nucli antic, un pla integral d’habitatge, entre d’altres. A nivell de desenvolupament industrial, ICV-EuiA vol impulsar un parc tecnològic i treure fora del nucli urbà algunes empreses, com Intorsa o Lafarge.

En serveis a les persones, algunes propostes d’ICV-EUiA són la creació d’un punt d’informació per a discapacitats, potenciar centres oberts per als infants, ampliar els equipaments per a adults i la gratuïtat dels llibres de text. La coalició proposa recuperar el guàrdia de barri, l’educador de carrer i vetllar pel servei de neteja diari i l’absentisme escolar, entre d’altres. Per als joves, la formació vol crear nous locals d’assaig, impulsar més autobusos nocturns i crear una xarxa a Internet gratuïta als equipaments públics. Tot això, segons el candidat, respon a una política per a les persones, amb la que, segons González, “recuperarem el protagonisme a Montcada”.

La presentació de la candidatura va comptar amb la presència del secretari general d’ICV i senador a Madrid, Jordi Guillot, i el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles. Tots dos van lloar la tasca de les dues formacions a Montcada, especialment la figura de l’exalcalde, Josep M. Campos. Guillot va dir que la coalició és la que podrà resoldre el problema de l’habitatge i la modernització ecològica de les indústries. Per la seva banda, Jordi Miralles va dir a l’acte que Montcada serà un dels municipis on Iniciativa augmentarà la seva representació municipal. El coordinador d’EUiA va dir que la coalició té un tret que no presenten altres formacions, com és l’ètica.

La candidatura d’ICV-EUiA la formen:

1. Josep M. González de Arriba (Independent)
2. Alba de Lamo Ollero (EUiA)
3. Ramón Sánchez Collado (ICV)
4. Óscar Gil Sotillo (EUiA)
5. Laura Campos Ferrer (ICV)
6. Sandra Puntas Jaén (EUiA)
7. Ramon Contijoch Ponce (ICV)
8. Francisco Castro Lloria (Independent)
9. Meritxell Mase Cabané (ICV)
10. Carlos Cera Izquierdo (EUiA)
11. Salvador Beteta Salinas (ICV)
12. Lucas Tudela López (Independent)
13. Pedro de la Paz-López Fernández (ICV)
14. Carolina Izquierdo Navas (EUiA)
15. Casandra Vergara López (Independent)
16. Diego Álvarez Berengeno (EUiA)
17. Manuel Betrán Collado (Independent)
18. Eloísa González Flores (EUiA)
19. Ana Ponce Navarro (ICV)
20. Mercedes López Ramírez (EUiA)
21. Félix Chic Ventura (ICV)

Suplents:
22. Paulina Valiente Villar (EUiA)
23. Alejandra Hernández Pérez (ICV)
24. Pilar Descárrega Rosas (EUiA)
25. Laura Martín Nieto (Independent)

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari