El carrer Major torna a l’horari habitual, obert al trànsit només en horari de matí

Montcada Comerç i l’Ajuntament valoraran el resultat de la prova que s’ha fet durant l’hivern per decidir si es consolida la mesura

A partir d'ara el carrer Major només estarà obert al trànsit al matí
Pilar Abián

Aquest dilluns, 31 de març, és l’últim dia en què els vehicles podran circular també en horari de tarda pel carrer Major, d’acord amb el compromís a què va arribar l’Ajuntament amb Montcada Comerç. A partir de demà, el vial tornarà a l’horari habitual, permetent l’accés al trànsit només durant el matí, de dilluns a dissabte. Després d’aquest període de prova començarà un procés d’avaluació amb l’objectiu de valorar si aquesta acció ha tingut efectes positius en el sector comercial. Per fer l’anàlisi, la Regidoria de Comerç i Turisme comptarà amb l’assessorament extern de la Cambra de Comerç de Sabadell, que és l’organisme que va fer la proposta tècnica inicial i “es tindrà en compte, com no podria ser d’altra manera, la valoració dels propis comerciants del carrer”, ha indicat el regidor responsable del departament, Joan Maresma (CiU). Precisament per saber l’opinió dels botiguers, Montcada Comerç farà una enquesta entre els seus associats. “Volem que ens diguin, amb tota sinceritat, si han augmentat o no les seves vendes perquè aquesta és la dada clau per demostrar l’efectivitat de la mesura”, ha explicat el president de l’entitat, Manuel Moreno.

 

Demanda de millores

A l’espera de tenir els resultats de l’enquesta, Moreno ha manifestat que els comentaris que ha rebut durant aquests mesos han estat positius i que no li consta que hi hagi hagut problemes de convivència entre conductors i vianants. El president de Montcada Comerç considera, però, que el volum de trànsit a la tarda per carrer Major ha estat baix perquè ha faltat informació i l’Ajuntament no ha senyalitzat prou bé l’obertura del vial, queixa que ha transmès a la corporació.

Un altre factor que, segons Moreno, està perjudicant les vendes al centre del nucli urbà són les obres del carrer Castellví “per una manca de planificació”, ha assenyalat. Montcada Comerç ha demanat al consistori canvis en el sentit de circulació per afavorir el trànsit de vehicles. Aquesta mesura, però, ha estat descartada pel govern municipal. “Implicaria un elevat cost econòmic i generaria molt de caos”, ha explicat Maresma tot demanant paciència i comprensió als botiguers tenint en compte que les obres del carrer Castellví estaran enllestides en sis mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari