El carrer recupera els dos sentits de circulació

Les obres han consistit en la instal·lació d’una volada sobre el Ripoll que permet guanyar més espai per als vianants

El carrer ha recuperat els dos sentits de circulació a principi d'aquesta setmana
Pilar Abián

La segona setmana d'agost, amb una de retard respecte el previst inicialment, el carrer Castellví ha recuperat els dos sentits de la circulació i el pas habitual de vianants després de la seva remodelació que es va iniciar a principi d'any. La intervenció ha consistit en la instal·lació d’una volada sobre el riu Ripoll, que ha permès guanyar més espai per als vianants, ja que l’anterior vorera era molt estreta, amb trams que no arribaven al metre d'amplada. La barana de protecció del passeig amb el riu Ripoll combina trams de formigó amb d'altres de vidre antivandàlic -davant les zones d'estada per afavorir la visió del riu- i uns altres amb panells d'acer perforats que incorporen il·luminació ubicats en els punts d'accés als passos de vianants o on hi ha parades de bus. L'evocació al riu és constant en el nou passeig perquè la barana de protecció incorpora un estampat que simula un curs fluvial i el paviment té unes tonalitats cromàtiques que segueixen un traçat ondulat inspirat en la llera del riu.

Coincidint amb la finalització de les obres d’aquest carrer s’iniciaran les obres de substitució de la passarel·la de vianants del Ripoll, a partir del setembre, que es renovarà per una altra un metre més àmplia que l'actual -arribant als 4,45 metres- i amb un paviment d'alumini antilliscant i resistent a la corrosió.

La remodelació del carrer Joaquim Castellví s’inaugurarà oficialment a final del mes de setembre. L’Ajuntament de Montcada i Reixac i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han impulsat aquesta obra, amb un pressupost de més de 800.000 euros, i que ha realitzat l’empresa Rogasa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari