‘El cas Mercuri és la corrupció global, permanent i continuada de la política”

Així es va expressar Isidre Soler, de la Plataforma Sabadell Lliure, durant el debat sobre la corrupció a Montcada que va fer la CUP aquest divendres

Isidre Soler, de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, amb Lídia Molano, de la CUP, i el periodista Carles Quílez
Sílivia Alquézar

El cas Mercuri representa la corrupció global, permanent i continuada de la política, entesa com una manera d'enriquir-se i no com un servei a la ciutadania”. Així es va expressar Isidre Soler, de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, durant la xerrada que la CUP Montcada va organitzar divendres al Kursaal durant un acte que també va comptar amb la intervenció de Lídia Molano, de l'assemblea local, i el periodista i escriptor Carles Quílez.

 

Soler va repassar l'entrellat del cas Mercuri, on el seu col·lectiu s'ha presentat com a acusació particular “per evitar que hi hagi pactes entre les diferents parts implicades”. El representant de Sabadell Lliure de Corrupció va comentar que a la seva ciutat s'ha constituït aquesta plataforma perquè hi hagi el màxim de transparència durant tot el procés i frenar els abusos al consistori sabadellenc. “A Sabadell la defensa dels acusats no surt de l'Ajuntament”, va dir Soler, qui va recordar que a Montcada la defensa de l'alcaldessa, acusada de prevaricació en la contractació a dit de la exdirectora de l'Àrea Territorial, Carmina Llumà, ho paguen a parts iguals el consistori i la Diputació de Barcelona.

 

Per la seva banda, Molano va lamentar els afers de corrupció política que han esquitxat la ciutat en els últims anys com els casos Pretòria i Mercuri. En aquest sentit, la representant de la CUP va apuntar “la necessitat d'establir mecanismes de control per evitar la corrupció, com ara la limitació dels salaris dels càrrecs públics per impedir que la política es converteixi en una professió”. Molano va posar en dubte l'eficàcia de la justícia i va criticar el paper dels mitjans locals de comunicació, “que tracten la corrupció de manera molt fluixa per coaccions del govern o autocensura dels periodistes”. Sobre aquest tema, Quílez va parlar de l'obedient preventiu, “els funcionaris, com periodistes o secretaris, que ja saben el que han de fer sense que ningú els hi digui”. El periodista va comentar alguns casos de corrupció a nivell català com el de l'expresident Jordi Pujol i altres que ell va investigar durant la seva etapa a l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari