El col·lectiu denunciarà els casos d’hores extres no remunerades

És una de les accions proposades durant l’última reunió, celebrada a la Casa de la Vila

L'Assemblea de plataformes d'aturats ha comptat amb representants de poblacions d'arreu de Catalunya
Silvia Díaz

L’Assemblea d’Aturats de Catalunya denunciarà aquells empresaris que obliguin el seu personal a fer hores extres sense remunerar, entenent que aquest fet impedeix la generació de nous llocs de feina. “Recopil·larem dades i si aquests fets passen, ho denunciarem”, ha explicat Rosa Aldave, de la plataforma de Montcada i Reixac. Aquest és un dels temes que s’han tractat durant la darrera reunió del col·lectiu, que ha tingut lloc aquest dimecres, 8 de maig, a la Casa de la Vila. A banda de membres de Montcada i Reixac, hi han assistit representants de col·lectius de poblacions com Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí, Badalona, Barcelona, Terrassa o Girona, així com membres de CCOO i la UGT.

Els assistents han acordat formar una comissió concreta sobre les hores extres i altres tres més. Una d’elles es dedicarà a parlar amb les principals empreses subministradores de serveis (llum, aigua i gas) per tal que les persones a l’atur o en risc d’exclusió no hagin de pagar per aquest concepte. Un altre grup tractarà sobre el cooperativisme i una quarta impulsarà accions de difusió. “Farem concentracions i hem previst fer-ne una el 6 de juny a la plaça Sant Jaume”, ha explicat Aldave, qui també ha indicat que s’està treballant en la creació d’una imatge corporativa a través de samarretes i altres elements de merchandising que identifiquin les assemblees d’aturats.

Durant la jornada també es va donar compte de la reunió que representants del col·lectiu van mantenir el 25 d’abril amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, a qui li van transmetre les reivindicacions esmentades, així com les seves inquietuds respecte les insuficiències en l’aplicació de la Renda Mínima d’Inserció (RMI). Segons l’Assemblea, Puig va reconèixer que 5.000 persones amb dret a la prestació encara no la perceben, que el Síndic de Greuges té 1.500 recursos i 800 queixes i per aquest motiu, el seu departament està elaborant una nova llei per substituir l’actual RMI.

Deixa un comentari