El col·lectiu que treballa per a la conservació de la Torre dels Frares busca socis col·laboradors

L’Ajuntament ha obert set expedients per infracció urbanística als responsables dels horts il·legals que han proliferat al voltant de l’edifici

Al voltant de la Torre dels Frares han proliferat horts il·legals, fet que han denunciat l'AV de Vallençana-Reixac i els habitants de la casa
Arxiu/SA

Els habitants de la Torre dels Frares han iniciat una campanya amb l’objectiu de buscar suports per conservar i recuperar l’edifici, situat davant de la depuradora d’aigües residuals de Montcada i Reixac, en plena Serralada de Marina. El col·lectiu ha constituït el Cercle Obert d’Amics de la Torre dels Frares i ofereix la possibilitat de col·laborar amb 1 euro mensual o bé 12 anuals. "Amb aquests diners podrem ampliar les tasques de manteniment de l'edifici i el seu entorn que estem fent", ha explicat el portaveu Pere Jordi, qui anima els montcadencs a visitar la Torre durant les jornades de portes obertes que es fan cada cap de setmana.

El col·lectiu ja ha dut a terme diferents actuacions per evitar que la casa i el seu entorn continuï deteriorant-se com el cobriment de part del sostre esfondrat, la recuperació de l'era i la neteja de la bassa que hi ha al recinte. També s'ha posat en contacte en diverses ocasions amb l'Ajuntament de Montcada i el Parc de la Serralada de Marina per denunciar l'alteració del Canalet dels Frares i l'aparició d'horts il·legals, fet sobre el qual també va alertar l'AV de Vallençana-Reixac a final de l'any passat. Aquestes denúncies han culminat amb l'obertura de set expedients per infracció urbanística i la intervenció de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i els agents forestals, que van identificar els infractors, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Sergi Martínez (Cercle Montcada), qui també ha informat que els propietaris de la finca han iniciat els procediments legals per desallotjar els ocupants del recinte.

La casa, amb una superfície de 1.500 m2, pertany a la família Figuerola, de Tarragona, i actualment es troba a la venda a la pàgina d'una immobiliària per valor de 500.000 euros. 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari