El col·lectiu Vallès Net denuncia que els residus de l’ecoparc 2 es porten a Alacant

L’EMA diu que aquesta situació va ser puntual per dificultats d’accés a la pedrera de Vallençana

La Plataforma Vallès Net de Ripollet, contrària a l’ecoparc 2 de Montcada i Reixac, ha denunciat que una part dels residus que surten d’aquesta planta es porten al municipi d’Elda, Alacant, un fet que l’entitat considera inversemblant. Davant d’aquests fets, el col·lectiu ha tornat a reclamar el tancament de la planta en considerar-la una instal·lació d’escassa efectivitat. El gerent de l’Entitat del Medi Ambient (EMA) –organisme del qual depèn la planta–, Carles Conill, ha admès, en declaracions al diari El Punt, que fa tres o quatre mesos algunes bales de residus es van portar a Elda com a “fet puntual perquè temporalment els camions van tenir dificultats d’accés a la pedrera de la Vallençana”.

Vallès Net ha fet un seguiment dels camions que surten de l’ecoparc 2 de Montcada i asseguren que “la majoria dels camions que s’emporten les bales de residus vénen de la zona de Múrcia per descarregar ferralla a les foneries de Castellbisbal, i que aprofiten el viatge de tornada per endur-se els residus urbans de la planta de Montcada”. La plataforma diu que els camioners tenen “instruccions de no parlar amb ningú”, però que algun els ha explicat que s’enduen les bales a Elda. En vista d’aquests fets, l’entitat ecologista torna a reclamar el tancament dels ecoparcs en considerar-los “unes instal·lacions d’escassa efectivitat”.

El gerent de l’EMA ha explicat a El Punt que les bales de l’ecoparc de Montcada es porten a la pedrera de la Vallençana –s’està fent una prova pilot de restauració–, però ha admès que a primers d’any, coincidint amb èpoques de pluja, els camions van tenir dificultats d’accés a la pedrera. En vista d’això, Conill diu que es van buscar “solucions puntuals”, però recorda que ara les ordres de l’EMA són que les bales de residus que no es puguin dur a la Vallençana es portin a altres dipòsits de Catalunya.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari