El Comitè aposta pel hub de descarbonització

Els sindicats temen que la proposta de Silence, propietat del grup Acciona, tingui interès especulatiu

Vista aèria de la planta de Nissan al Pla d'en Coll amb de 74.000 m2
Arxiu
Les informacions aparegudes després de l'última trobada de la Taula de reindustrialització sobre les plantes de Nissan a Catalunya han afegit més incertesa a les propostes que hi ha en discussió. Els propietaris de la planta de Sant Andreu de la Barca prefereixen desvincular-se de la Taula i buscar un nou llogater per a la seva nau, el que implicaria un retard en la implantació del hub de descarbonització (D-Hub) que lideren les empreses catalanes QEV i Btech i l'americana Ronn Motors ja que aquestes comptaven amb la maquinària de Sant Andreu per fabricar els xassís i altres elements de les seves futures pick-up i furgonetes.
 
Davant d'aquesta situació, ara es planteja dur la maquinària a la planta de Montcada i Reixac, al Pla d'en Coll, i agrupar-hi tot el procés d'estampació. La proposta topa, però, amb el fabricant de motos Silence, propietat del grupo Acciona, que vol fer-se amb la nau montcadenca i ha donat un ultimàtum a la Taula perquè es pronunciï al respecte. De moment, l'alternativa plantejada és llogar-li un espai de la Zona Franca, oferiment que ha estat rebutjat. 
 
"Ens preocupa que res no s'acabi de concretar", ha reconegut Ramón Moreno, portaveu del sindicat Sigen-USOC, majoritari al Comitè d'empresa de Montcada. De tota manera, Moreno assegura que l'aposta que es veu amb millors ulls per part del Comitè és la del hub de descarbonització: "Volem un projecte gran, que absorbeixi tota la plantilla i no solucions que la divideixin". Respecte el posicionament de Silence, el representant sindical no oculta les seves reserves: "El fet que imposi quedar-se amb la planta de Montcada ens fa pensar que potser el seu objectiu és adquirir els terrenys amb un interès especulatiu; Acciona no és un grup que inspiri confiança després del que va fer, acomiadant els centenars de treballadors que treballaven per a Nissan".
 
Tal com ha informat el Comitè als treballadors, aquesta setmana està previst que continuïn les reunions tècniques sobre el pla de reindustrialització de les plantes de Nissan per tractar qüestions com les inversions a fer, el volum de producció i la generació de llocs de feina.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari