El comitè celebra els avenços de la Taula de Reindustrialització

La planta que la multinacional nipona té a Montcada podria quedar en mans de Silence, empresa proveïdora de Seat

Al mes de maig, quan es complia un any de l'anunci del tancament de Nissan, els treballadors de la planta montcadenca van convocar una acció de protesta
Paula Montiel

Després de mesos de llarga espera i manca de concrecions, la Taula per la Reindustrialització sembla començar a donar els seus fruits. Això és el que es desprèn de les darreres informacions que s'han fet públiques sobre les negociacions que les administracions espanyoles i Nissan mantenen amb el gegant xinès Great Wall Motor perquè adquireixi la fàbrica de la firma japonesa a Barcelona. De moment, el major fabricant de vehicles utilitaris esportius i furgonetes de la Xina és la principal opció per comprar les instal·lacions de Zona Franca.

Les altres dues fàbriques més petites, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, quedarien en mans de Silence –proveïdor de SEAT– i de QEV Technologies, respectivament. Tot i que, ara per ara, no hi ha res definitiu, el comitè d'empresa de la planta montcadenca, ubicada al polígon Pla d'en Coll, celebra que, per fi, hi hagi un avenç en les negociacions. "Tot el que sigui anar endavant és positiu i per fi tenim la impressió d'haver passat de pantalla", ha explicat a laveu.cat el representant de CCOO, Javier Adalid.

 

Calendari

Amb tota la cautela que requereix la situació i tenint en compte que Nissan tancarà les seves portes el 31 de desembre, les diferents parts que prenen part a la Taula de Reindustrialització esperen tenir els pre-acords amb les empreses interessades a prendre el relleu a la multinacional japonesa al mes de novembre. "Ens hem emplaçat novament a una reunió a final de mes per passar a la fase de concreció", ha afegit Adalid. Les principals qüestions que els treballadors volen tenir ben lligades són les condicions socials i de feina, les ajudes que es rebran de les administracions i dels fons europeus per propiciar el procés de reindustrialització i les negociacions sobre els actius de Nissan. "Si hi ha empreses interessades a adquirir la planta no només sortirem beneficiats els treballadors que ara anirem a l'atur, també significarà garantir la continuïtat del teixit industrial i evitar que la fàbrica acabi esdevenint un solar buit i abandonat", ha assenyalat el representant sindical.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari