El conflicte ha afectat ja 400.000 usuaris

Renfe assegura que no pot garantir la normalitat de les línies de Barcelona

Totes les línies de la xarxa de Rodalies estan patint retards aquest dimarts, 25 de gener, provocats, segons Renfe, per la vaga de zel dels maquinistes arran els reajustaments horaris que la companyia ha començat a aplicar recentment. Renfe ha insistit que no podrà garantir avui la normalitat en la circulació dels trens, encara que està pendent de com evoluciona la situació. La línia 7 és la més afectada, donat que també és la que té menys freqüència de combois. Un total de 400.000 usuaris s’estan veient afectats pel conflicte.

La Generalitat ja ha intervingut en l’assumpte i ha demanat a l’operadora que retorni l’import dels bitllets a tots els passatgers sense excepcions. També ha demanat que s’obri un expedient informatiu a Renfe per analitzar l’assumpte. Igualment, Ocupació estudia el cas per veure què es pot fer amb els vaguistes a efectes laborals. A més, Territori i Sostenibilitat ha reforçat l’oferta de línies interurbanes pels retards de Renfe, com la que uneix Ripollet i Barcelona a través de la N-150 (operada per Font), o la que explota Sagalés, entre el Vallès Oriental i Barcelona.

El conflicte entre Renfe i els maquinistes, que fa sis mesos que estan negociant, va esclatar dilluns després que diumenge la companyia implantés un gràfic reglamentari amb un canvi d’horaris per garantir la mobilitat dels passatgers. Els sindicats, que neguen que els maquinistes estiguin fent una vaga de zel, asseguren que els endarreriments d’aquests dies es deuen al fet que el canvi en els horaris estableix uns períodes de descans de 45 minuts, el mínim que estableix la llei, que no es pot complir si hi ha endarreriments en el servei.

Seccions:

Deixa un comentari