El Consell Comarcal proposa per escrit a la Generalitat perllongar l’R4 fins a l’aeroport

L’ens supramunicipal considera que aquesta opció és millor que la que planteja la Generalitat a través dels Ferrocarrils Catalans

L'alcaldessa, segona per l'esquerra, a la reunió convocada pel Consell Comarcal
Premsa Ajuntament

Representants dels set municipis del Vallès Occidental per on passa l’R4 de Rodalies i que compten amb estacions –Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Barberà, Vacarisses i Viladecavalls– s’han reunit avui al Consell Comarcal, juntament amb el president i el vicepresident 3r de l’ens supramunicipal per abordar l’anunci del govern de la Generalitat d’encarregar a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) l’explotació del nou servei ferroviari entre Barcelona i l’aeroport del Prat. Les localitats vallesanes, per la seva banda, plantegen l'opció de fer-ho perllongant l'R4.

Els assistents –entre els quals hi havia l'alcaldessa montcadenca, Laura Campos (ECP)– han signat una carta que avui mateix s’ha fet arribar al conseller de Territori, Damià Calvet, exposant la situació i reclamant a la Generalitat que l'actuació proposada es faci des del consens, la informació i la consulta al territori afectat.

En relació a la proposta vallesana de perllongar l’R4 fins l’aeroport, el Consell Comarcal considera que, a més de beneficiar el milió d'habitants que viu al Vallès Occidental, oferiria altres avantatges per al conjunt de la ciutadania de la regió metropolitana ja que permetria un enllaç amb més freqüències al Prat; oferiria una opció de transport millor connectada amb la resta de línies de Rodalies i de serveis ferroviaris i suposaria una solució més beneficiosa per al conjunt de la xarxa de rodalies, ja que no ocuparia nous solcs. En opinió del Consell, l’opció de la Generalitat d’introduir una nova llançadora congestionaria més la xarxa actual i podria suposar la supressió d’altres serveis.

El president de l'ens comarcal, Ignasi Giménez, ha anunciat que demanarà a Calvet que assisteixi a una propera sessió del Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental per tal de poder tractar aquesta qüestió. També ha anunciat que es presentaran al·legacions al Pla Especial del Mobilitat del Vallesos (PEMV) per tal que es reculli l’opció que defensen els alcaldes i alcaldesses vallesans. “Volem traslladar al conseller que no estem d’acord amb qüestions que afecten la mobilitat, com la connexió amb l’aeroport, la Zona de Baixes Emissions o el canvi de tarifes del transport públic”, ha afirmat Giménez.

Seccions:

Deixa un comentari