El conseller Josep G. Cambray visita l’ampliació de l’INS La Ferreria

El responsable d’Educació es va reunir amb els directors dels centres educatius de la ciutat

El conseller d'Educació va conversar amb alguns alumnes del cicle d'Informàtica i d'Auxiliar d'Infermeria
L'Ajuntament va mostrar al conseller alguns dels projectes més importants al municipi en l'àmbit educatiu
El conseller Josep G. Cambray va signar al llibre d'honor de l'Ajuntament
Representants dels sindicats es van manifestar davant de l'INS La Ferreria per protestar contra la política educativa del Departament

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep G. Cambray, va visitar aquest dijous el nou edifici de l’INS La Ferreria destinat a Formació Professional, que ja porta dos cursos en funcionament. La major part del programa institucional previst inicialment, com la descoberta de la placa i els parlaments inaugurals, es va cancel.lar davant la presència d’una petita representació sindical que es va concentrar davant del centre educatiu per protestar contra la política del Departament d’Educació.

Reunió amb els directors

Cambray sí que va mantenir una trobada amb els directors de les escoles i instituts del municipi, els quals li van traslladar la necessitat de disposar de més recursos per atendre la diversitat i, com a reivindicació històrica, es va plantejar de nou el nou INS Montserrat Miró, un projecte aturat des de fa més d’una dècada. Després de la reunió, la delegació institucional va visitar les noves aules, on el conseller va conversar amb un grup d’alumnat dels cicles de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes i de cures auxiliars d’infermeria.

L’ampliació de l‘INS La Ferreria ha consistit en un nou aulari per als ensenyaments de Formació Professional (FP), amb classes per als continguts teòrics i tallers per a la vessant pràctica dels cicles formatius, que en aquest centre s’ubiquen a les famílies professionals de la sanitat, la informàtica i els serveis a la comunitat. El nou edifici s’ha fet construint un nou pavelló de planta baixa d’uns 1.200 metres quadrats, que també ha permès organitzar millor els espais de l’ESO i batxillerat.
L’obra ha suposat una inversió de 2.180.257,27 euros, finançats per la Generalitat, i es deu a la demanda d’estudis d’FP a la ciutat vallesana i especialment a l’Institut La Ferreria, on la matrícula als cicles formatius s’ha pràcticament duplicat en tres cursos, passant de 499 alumnes el curs 2020-2021 a 942 alumnes el curs present.

Prèviament a la recepció al centre, Cambray va ser rebut a l’Ajuntament per una representació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui va explicar alguns dels projectes educatius que pròximament es posaran en marxa al municipi com la construcció del futur edifici de l’Escola Bressol Municipal Can Sant Joan.

Deixa un comentari