El consistori engega una campanya per potenciar el civisme a la via pública

L’eslògan es pot veure al mobiliari urbà i als equips de neteja i recollida d’escombraries

‘Montcada neta’ és l’eslògan de la nova campanya de sensibilització en matèria de civisme que l’Ajuntament ha posat en marxa aquest divendres, 25 de febrer, amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en el manteniment dels carrers de forma neta i en la millora de la via pública. “Hem d’acabar amb la brutícia, les pintades, els residus i mobles vells abandonats al carrer; hem de generar entra la ciutadania un sentiment de pertinença i de respecte per l’entorn”, ha manifestat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez (PSC), durant l’acte de presentació de la iniciativa, aquest migdia a la plaça Joanot Martorell. La campanya –que, segons l’alcaldessa, parteix del Pla Estratègic– es concep com un treball transversal de totes les regidories, especialment Educació i Serveis Municipals. “L’educació sobre civisme s’ha de transmetre a les escoles, perquè els infants tinguin clar des de ben petits els valors del civisme”, ha indicat l’edil. En aquest sentit, es promourà un concurs a les escoles i una campanya comunicativa per tot el municipi.

La campanya s’ha fet amb la col·laboració de l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida d’escombraries al municipi, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), que s’ha reforçat amb tres treballadors més, un camió de recollida i un altre escombriaire i ha instal·lat 10 contenidors soterrats més a Mas Duran, segons ha avançat Pérez. A tot això s’ha de sumar la incorporació de 8 agents cívics, que ja han començat a treballar per tot el municipi. L’alcaldessa ha indicat que “no fem la campanya perquè hàgim detectat més situacions incíviques darrerament sinó per eradicar les ja existents i que no se’n generin d’altres”.

Els protagonistes de la campanya que es pot veure ja al mobiliari urbà són un gos cívic i dos infants, la Mirneta i el Mirnet, que també apareixen a la nova retolació dels camions i dels carros dels escombriaires. Per complementar l’acció s’habilitarà una pàgina web, www.mirnets.com, i un perfil a la xarxa social Facebook, per informar sobre les diferents accions englobades dins d’aquesta campanya.

La presentació de la campanya ha comptat amb la presència de representants municipals i d’algunes AV. Els líders veïnals han valorat positivament que l’Ajuntament hagi posat en marxa una campanya per fomentar el civisme. “A la meva zona he detectat que hi ha menys cura amb els excrements dels gossos, aquestes accions s’han d’eradicar”, ha manifestat el president de l’AV de Montcada Vella, Adolfo de Dios. “La iniciativa està molt bé però s’hauria de fer especial incidència en els col·lectius d’immigrants, que potser no tenen clar els conceptes de civisme”, ha apuntat Antonio Cabanillas, en representació de l’AV la Ribera. En nom de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir), el president, Antonio Cera,  ha valorat positivament la campanya i ha apuntat que “es podria aprofitar també per incidir en el tema de com fer correctament el reciclatge”.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari