El consistori ja disposa de l’esborrany del conveni sobre la LAV

El document es presentarà demà a la Plataforma Tracte Just, Soterrament Total

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ja ha rebut l’esborrany del conveni que el Ministeri de Foment ha elaborat respecte les obres de la Línia d’Alta Velocitat. El document, que han de signar a tres bandes el Consistori, la Generalitat i el Ministeri, estableix els compromisos que adopta Foment amb la corporació local i també fa referència a les obres de soterrament de la línia de Portbou, tal com reclamen el Consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total.
L’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, té previst reunir-se demà al matí amb la Plataforma per presentar-li l’esborrany de conveni i valorar conjuntament si es dóna per vàlid. D’altra banda i també demà, l’Ajuntament farà l’acte d’obertura de pliques del concurs d’idees per al disseny de la nova superfície que resulti del soterrament de la línia de Portbou, convocat al febrer. S’hi han presentant onze projectes.

Sense desvetllar en detall el contingut del conveni de la LAV i a l’espera de ser presentat davant la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, l’alcalde ha avançat que el document reflecteix bona part de les reivindicacions municipals. Una de les més importants és garantir que es farà el soterrament de la línia de Portbou des del carrer Carril i fins passat el riu Ripoll, tot i que el projecte s’executi després de les obres de la línia d’Alta Velocitat. Segons ha indicat l’alcalde, César Arrizabalaga, “la proposta de conveni que ha presentat el Ministeri s’ajusta força a les demandes de la ciutat”.

Demà, l’alcalde presentarà a la Plataforma Tracte Just Soterrament Total el contingut del conveni que proposa el Ministeri de Foment. Pel que fa a les dates en què començaran les obres de la línia d’Alta Velocitat, encara no hi ha un calendari establert, tot i que ja s’han fet treballs previs de preparació.

Al marge de les obres de la Línia d’Alta Velocitat, el Ministeri de Foment ha anunciat que accelerarà les inversions en trens i sistemes d’informació de Rodalies a Barcelona. Aquest pla inclou renovar la catenària des de la Sagrera fins a Montcada Bifurcació d’aquí a final d’any.
D’altra banda, demà l’Ajuntament farà l’acte d’obertura de pliques del concurs d’idees per al disseny de la futura superfície que es creï quan se soterri la línia de Portbou al seu pas per Montcada. Un total d’11 projectes s’han presentat a la convocatòria. El Consistori atorgarà tres premis, valorats en 12.000, 6.000 i 1.000 euros i els autors guanyadors tindran la possibilitat de fer realitat el seu projecte, si l’Ajuntament així ho decideix. La valoració de cada una de les propostes es farà tenint en compte la integració del disseny en el teixit urbà, la millora de la connexió amb la resta del nucli central del municipi, l’equilibri entre el cost econòmic del projecte i les solucions del disseny, millores de projecte sostenible, i característiques de les zones verdes proposades.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari