El consistori ja disposa del distintiu de la Finestreta Única Empresarial

El servei de la FUE ja funciona des de l’any passat i permet simplificar els procediments a l’hora d’iniciar un activitat

L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut per part de la Generalitat de Catalunya el distintiu de la Finestreta Única Empresarial (FUE) i el Portal únic per a les empreses, que reconeix a les administracions locals el foment de l’activitat econòmica gràcies a la reducció dels tràmits administratius que han de fer els particulars i els empresaris a l’hora d’iniciar una activitat empresarial. El servei de la FUE, que ja funciona a l’Ajuntament des de l’any passat, permet incrementar la transparència i la simplicitat dels procediments, eliminar el temps per iniciar una activitat i incrementar els mecanismes de col·laboració entre les administracions públiques catalanes. El distintiu que acredita al consistori com a ‘Ajuntament amb FUE’ ja està visible a les dependències de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, a l’edifici municipal (avinguda de la Unitat, 6).

En aquest sentit, la regidora de Serveis Generals, Comerç i Turisme, Montse Ribera (ERC), ha afirmat que “Montcada i Reixac va apostar des del primer moment per un fort compromís amb l’impuls econòmic dels emprenedors locals i de les empreses del municipi i la Finestreta Única facilita molt la creació de noves activitats”. Aquests tràmits també es poden fer online, mitjançant el web www.montcada.cat, accedint als tràmits de la Finestreta Única Empresarial local. El nou model permet reduir l’excés de càrregues i tràmits burocràtics que les empreses han de realitzar quan volen obrir un negoci. Amb aquesta adhesió a la FUE, el consistori també dóna compliment a la llei 16/2015, que va aprovar el Parlament de Catalunya, de simplificació de l’activitat administrativa i d’impuls a l’activitat econòmica per part de la Generalitat i dels governs locals.

L’Ajuntament, per mitjà del departament de Promoció Econòmica i Ocupació, també ofereix el Punt d'Atenció a l'Empresa (PAE) de suport a la creació de les noves empreses. Aquest servei permet tramitar amb una única gestió tots els impresos que ha de complimentar un empresari, de les diverses administracions, a l'hora de començar amb un nou negoci.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari